VAN TSO 1. GRUP SEÇİMİ İKİNCİ KEZ İPTAL EDİLDİ

17 Aralık tarihinde yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası 1. Meslek Komitesi ve Meclis Üye seçimi beyaz listenin itirazı üzerine Van İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

Burhan Ergin

1961 yılında gazetemizin kurucusu Remzi Perihan'ın başkanlığında ve bir grup iş insanı tarafından kurulan Van TSO seçimi yılan hikayesine döndü.

22 Ekim tarihinde yapılan Van TSO seçimlerinde sahte yetki belgeleri kullanıldığı gerekçesiyle İpekyolu İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilen 1. Grup Tarım ve Hayvancılık grubu 17 Aralık Cumartesi günü ikinci kez seçime gitmişti. Seçimde Mavi listeyle yarışan Necdet Takva 79 oy alarak, 10 grupta birincilik elde ederek yeniden başkan seçilirken, beyaz listeyle yarışan Zahir Kandaşoğlu 77 oy alarak 9 grupta birincilik elde etmişti. Seçimde kırmızı liste 3 oy alırken 2 oy da geçersiz sayılmıştı. Beyaz listenin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine 1. Meslek Komitesi ve Meclis Üye seçimi iptal edildi. Yeni seçim tarihinin önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.

Beyaz liste adayı Zahir Kandaşoğlu'nun avukatı Sedat Anaran yaptığı açıklamada, '17 Aralık tarihinde 1. Nolu meslek grubunda yapılan Van TSO oda organ seçimleri itirazımız sonucu kesin olmak üzere iptal edilmiştir. Mevzuat gereği en az 1 en çok 2 ay içerisinde seçim yeniden gerçekleşecektir' dedi.

Bakmadan Geçme