VAN TSO ALIŞVERİŞ GÜNLERİNE HAZIRLANIYOR

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri, Azerbaycan ziyareti öncesi basınla bir araya geldi. Takva, valilik himayesinde Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Van Alışveriş Festivalinin 15 Mart-5 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Rıdvan Can

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, yönetim kurulu üyeleri Faruk Biner, Yavuz Kahraman, Ramazan Temizer, Metin Abi, Diyadin Altındal, Ömer İnanç, Ekrem Baytar ile birlikte gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Van'ın kurumsal bir festivali olacak”

TSO Başkanı Takva, 15 Mart-5 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4'üncü Van Alışveriş Festivali için Azerbaycan'a gideceklerini belirterek, “Bu yıl Van Alışverişini farklı bir sahiplenmeyle gerçekleştireceğimizi söylemek isterim. Bu anlamda Van Valisi Sayın Murat Zorluoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. 4'üncüsünü yapacağımız festival için Sayın Zorluoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdik. Vali bey bunun heyecan verici olduğunu söyledi. Valilik, Büyükşehir ve diğer yetki alanlarındaki kurum ve kuruluşlarla bu projenin etkin bir şekilde sürdürülebilir olması için sahipleneceklerini ifade etti. Bu yıl valilik himayesinde Büyükşehir Belediyesi desteğiyle TSO sekretaryası üzerinden Van Alışveriş Festivalini 15 Mart - 5 Nisan 2018 tarihlerinde yapacağız. Bu festival Van'ın kurumsal bir festivali olacak” dedi.

“Seyahat masraflarını KOSGEB karşıladı”

Azerbaycan'a KOSGEB'in desteğiyle gittiklerini ifade eden Takva, “38 kişilik heyetle Azerbaycan'a gideceğiz. Shopping Fest kapsamı içerisinde pazarı çeşitlendirmek ve Van'a yakın bölgelerin Van'da daha çok zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gideceğiz. 3 gün sürecek olan seyahatimiz KOSGEB tarafından destekleniyor. 3 günlük ziyarette büyükelçiliğimizi ziyaret edeceğiz. Azerbaycan Kalkınma Fonu, Bakü Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edeceğiz ve işbirliği protokolü yapacağız. İkili iş görüşmeleri çerçevesinde 3 günlük seyahatin ardından Van'a döneceğiz. Oradaki amacımız insanları Van'a davet etmektir. Mümkünse oradaki heyetleri de Van Alışveriş Festivalimizde ağırlamak istiyoruz. En azından şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin farkındalığını üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“İran meclisinde tartışılacak”

İran'ın 2018 bütçesine koymak istediği yurt dışı çıkış harcının arttırılması yönünde bir anlayışın olduğunu dile getiren Takva, “Bu, tabi ki İran meclisinde tartışılacak. Diliyorum ki bu basına yansıdığı düzeyde bir anormallik olmaz. İran ülkesinin de sağduyulu bir şekilde kendi halkının uluslararası dolaşım hakkını kısıtlamaya yönelik bu kararı gözden geçireceğini umuyor ve diliyorum. Çünkü mevcut harcın on kat arttırılması bizi de olumsuz etkileyecektir. Ben İran parlamentosunun da, politikacıların da, halkının da duyarlılıkla bu süreci kendi lehlerine olacak şekilde yapacaklarını düşünüyorum” dedi.

“Bunların hiç biri doğru değil”

Van TSO'ya karşı anlam veremedikleri iftiralar olduğunu belirten Takva, “Başta şahsım olmak üzere Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika kurduğum, Van Alışveriş Festivali kapsamında üyelerden milyonlar topladığım ve bu milyonları hiç ettiğimiz yönünde belirlemeler var. Bunların hiç biri doğru değil. Hepinizi tenzih ediyorum. Bunu yazan arkadaşlarda keşke burada olsaydı. Bunların hiç biri doğru değil. Bir kente ya da bir halka iyilik yapmak istiyorsanız ve elinizde bu düzeyde belge bilgi varsa, hukuk diye bir şey var. Bunu götürüp savcılığa teslim edersiniz. Hukuki süreç içerisinde halka, kente yapılabilecek en iyi iyilik budur. Bu çağrımı da bu vesileyle yapmak isterim” ifadelerini kullandı.

“Belgelerin varsa savcılığa git”

Başkan Takva, kendisi hakkında haber yapan gazeteciye eleştirilerde bulunarak, “Eleştiriler olabilir. Kaldı ki eleştirilere bizim kadar geniş perspektiften bakan yönetim anlayışı yoktur. Tüm yönetici arkadaşlarımız buradalar, hepimiz birlik beraberlik içinde hiçbirimiz bir menfaatin içinde olmadan kentimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bakın Van TSO Türkiye'nin en fazla hizmet üreten odalarından birisidir. Van'ın ve basının buna sahiplik etmesi gerekir. Bunu sevgi bağlamında ele almaya bilirsiniz. Sevmeye bilirsiniz, uzak durabilirsiniz, eleştiri yapabilirsiniz ama bunu iftira düzeyinde, sürdürülebilir bir argümana dönüştürmeyi ben ahlaki bulmam. Biz böyle bir oda yönetimi sergiliyoruz. Kalkıp Necdet Takva'ya da yöneticiler şurada iş yapmışlar deniliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Adam tabi ki de iş yapacak. Ancak bunu ahlak ve etik değerler içinde yapması gerekiyor. Bunu yapmamışsa bununla ilgili toplumu, halkı ve kurumu zarara uğratacak davranışları, ben medya mensubu olsam bu konuda belgeleri götürür savcılığa teslim ederim. Bunu da yazarım ama lisanı münasiple yazarım. Odalar Birliği Van'a Fen Lisesi yapıyor, benim müteahitten rüşvet aldığım gibisinden çirkinlikler var. Böyle bir şey asla olamaz. Ben haberin kaynağını biliyorum. İsim vermek istemiyorum. Ancak bununla ilgili belge bilgi varsa bu açıklansın. Hatta bir basın mensubu da bu konuda basın açıklaması yapabilir” dedi.

Bakmadan Geçme