Van TSO seçimi ertelendi

İl Seçim Kurulu 7 Ekim'de yapılacağı açıklanan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) seçiminin 25 Kasım'da yapılmasına karar verdi.

Burhan Ergin

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve TSO eski başkanı Zahir Kandaşoğlu'nun adaylıklarını açıkladıkları seçim sürecinde seçimin İl Seçim Kurulu tarafından 25 Kasım'a ertelenmesiyle seçim yarışında yeni bir sürece girildi. Yaklaşık 6 bin üyesi bulunan TSO seçiminde 19 grupta 4 bine yakın üyenin oy kullanacağı öğrenildi.

TSO eski başkanı ve başkan adayı Zahir Kandaşoğlu'nun, 7 Ekim'de yapılacağı açıklanan seçim tarihi ve meslek grupların oluşumuna yönelik yaptığı itirazı değerlendiren İl Seçim Kurulu seçimin 25 Kasım'a ertelenmesine karar verdi. İpekyolu İlçe seçim kurulu, başvuruyu reddetmişti.

"KARARA SAYGI DUYARIZ"

2013 yılından bu yana Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) ismiyle seçimlere giren TSO Başkanı ve başkan adayı Necdet Takva, İl Seçim Kurulu'nun kararına itiraz edeceklerini belirterek, "İtirazımız sonrasında kesin karar ne olursa olsun saygı göstereceğiz. Seçimlerin ertelenmesi bizim için fark etmez" dedi.

"İTİRAZ YOLU KAPALIDIR"

Van TSO Başkan adayı Zahir Kandaşoğlu'nu destekleyen Van Organize Sanayiciler İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt, "Üyelerimiz ile birlikte ilçe ve il seçim kuruluna yapmış olduğumuz itirazlar sonucunda, İl Seçim Kurulu VATSO seçimini 25 Kasım 2017 tarihine erteledi. İtiraz yolu kapalıdır" dedi.

Bakmadan Geçme