Van TSO yeni başkanını seçti Kandaşoğlu geri döndü

2001-2011 yılları arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Zahir Kandaşoğlu, beyaz listeyle girdiği yarıştan birinci çıkarak, Van TSO Başkanlığına yeniden seçildi. 11 yıl sonra tekrar Van TSO'ya dönen Kandaşoğlu yaptığı açıklamada 'Oy kullanan herkese çok teşekkür ederim. Allah'ın izniyle Van'ımızın tüccarına, esnafına, halkına yakışır şekilde hizmet edeceğiz. Van'ımız için çok güzel projeler hayata geçireceğiz' dedi.

Burhan Ergin

1961 yılında gazetemizin kurucusu Remzi Perihan başkanlığında ve bir grup iş insanı tarafından kurulan Van Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimini belirledi. 19 meslek grubu üyeleri 27 sandıkta oy kullandı. Van Kalesi yolu üzerinde bulunan Selahaddin Eyyübi Borsa İstanbul Lisesi'nde yapılan ve yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı seçimde beyaz listeyle yarışan Zahir Kandaşoğlu 10 grupta birincilik elde ederek Van TSO Başkanlığını kazandı. Mavi listeyle yarışan Necdet Takva ise 9 grupta birincilik elde etti. Faruk Biner, İzzet Çoban ve Hamdullah Koçhan ise hiçbir grupta birincilik elde edemedi.

5 ADAY YARIŞTI

4 yılda bir yapılan seçimde oy kullanma işlemi 09:00-17:00 saatleri arasında yapıldı. 19 meslek grubunda 5 adayın yarıştığı seçimde mevcut başkan Necdet Takva mavi liste, Zahir Kandaşoğlu beyaz liste, Faruk Biner sarı liste, İzzet Çoban kırmızı liste, Hamdullah Koçhan yeşil listeyle yarıştı.

Beyaz listeyle yarışan Zahir Kandaşoğlu, 1. Grupta yer alan Tarım ve Hayvancılık, 4. Grupta yer alan müteahhitlik, 6. Grupta yer alan Toptan ve Perakende Gıda, 8. Grupta yer alan İnşaat Malzemeleri, 10. Grupta yer alan turizm, 12. Grupta yer alan Petrol Ürünleri, 14. Grupta yer alan Eğitim-Bilişim, 15. Grupta yer alan Sağlık-Medikal, 17. Grupta bulunan mühendisler ve 19. Grupta yer alan Yap-Sat ve Taahhüt gruplarını kazandı.

Mavi listeyle yarışan Necdet Takva ise 2. Grupta bulunan Tarımsal ve Hay. Ürünleri, 3. Grupta bulunan Otomotiv, 5. Grupta bulunan Beyaz Eşya-Mobilya, 7. Grupta bulunan Finans-Sigorta, 9. Grupta yer alan Ulaşım-Nakliye, 11. Grupta bulunan Dış Ticaret, 13. Grupta bulunan Yaş Sebze ve Meyve Tic., 16. Grupta bulunan Tekstil ve 18. Grupta bulunan madencilik gruplarını kazandı.

'Van eski heyecanlı, şaşaalı günlerine kavuşacak'

Seçimden zaferle çıkan Zahir Kandaşoğlu, '7'den 70'e herkes siyasi görüşünü bir kenara bırakarak seçimleri yakından takip etti. Esnaflarımız ve tüccarlarımız yıllardır kaliteli hizmetin hasretini çekti. Allah'ın izniyle Van'ımızın tüccarına, esnafına, halkına yakışır şekilde hizmet edeceğiz. Van eski heyecanlı, şaşaalı günlerine kavuşacak. Van'ımız için çok güzel projeler hayata geçireceğiz. Allah bizi sanayicimize, esnafımıza, tüccarımıza, kadın girişimcilerimize ve halkımıza karşı mahcup etmesin. Oy kullanan herkese çok teşekkür ederim' dedi.

VAN TSO'DAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Yapılan seçimlerle ilgili açıklama yapan Van TSO, '22 Ekim 2022 Cumartesi günü Oda Organ Seçimleri kapsamında odamız seçimleri gerçekleştirilmiş ve kesin olmayan sonuçlara göre Beyaz Liste 10 grup, Mavi Liste 9 grupta galip gelmiştir. İl ve İlçe Seçim Kurulu tarafından gönderilecek kesin seçim sonucu sonrası itiraz süreci başlayacaktır. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte alınacak karar doğrultusunda her hangi bir aksilik olmaması durumunda 29 Ekim Cumartesi günü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Delege seçimi Odamız hizmet binasında yapılacaktır' ifadelerine yer verdi.

Zahir Kandaşoğlu Kimdir?

1962 yılında Van'da doğdu. Evli ve iki çocuk babası olan Zahir Kandaşoğlu, eğitim hayatı Van Çiçekli beldesi ilkokulu, Edremit Ortaokulu ve meslek lisesi ile tamamladı. Askerlik görevini 1980-81 yılları arasında Gelibolu Ortaköy'de tamamlayarak, 1981 yılında Doğu kolektif şirketini kurup aktif ticari hayatına başladı. 1986 yılında büyüyen işleri Doğu İnşaat Limited Şirketi unvanı altında birleştirdi. 1996 yılında Doğu Otomotiv Ticaret Limited Şirketini kurarak OPEL bölge bayiliğini aldı. 1995 yılında 1. ligde mücadele eden Vanspor A.Ş'de 4 yıl Mali İşlerden Sorumlu Yönetim kurulu Başkan Yardımcılığı,1989-1998 yıllarında PÜİS (Petrol Üreticileri İşverenler Sendikası) Van temsilciliği ile Batman Şube Başkanlığı,1994 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği ve TOBB kurultay delegeliği yaptı. 27.11.2001 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

2001-2011 yılları arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeliği görevini yürüttü. Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi sırasında ilimizin ve bölgemizin sorunlarının çözümü ve gelişimine yönelik birçok rapor hazırladı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yanında Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı, Van Yatırım Danışma Kurulu Üyeliği, Van Ekonomi Konsey Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 10 Mart 2011 yılında bu görevlerinin tümünden istifa ederek milletvekili aday adaylığında bulundu.

Doğu Şirketler Grubu adı altında halen;- Doğu Otomotiv San. Tic. Ltd Şti., OPEL, CHEVROLET bölge bayilikleri, Doğu İnşaat San. Tic. Ltd. Şti., Doğu Petrol Ürünleri Ltd. Şti., Petrol Ofisi bayiliği, Doğu Sigorta unvanları ile Ticari faaliyetleri devam etmektedir.

Ayrıca 2008 yılından buyana açılan Doğu Beton, hazır beton üretimiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük istihdam alanlarından birini yaratan Doğu Şirketler Grubu yılda an az 400 kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır, Bu çerçevede her yıl vergi rekortmenleri sıralamasında yer alan Doğu Şirketler Grubu ülke ve bölge ekonomisinin gelişimine önemli katkılarda bulunmaktadır. Kandaşoğlu 22 Ekim Cumartesi günü yapılan seçimlerde 10 grupta birincilik elde ederek Van TSO Başkanı seçildi.

Yorumlar 3
Esnaf 24 Ekim 2022 22:36

Sahte pusula sahte yetki belgesi tehdit ne desen var beyaz listede ne Van sevdasıymış Allah Allah aşkına vay vay malamıni

Esnaf 24 Ekim 2022 22:36

Sahte pusula sahte yetki belgesi tehdit ne desen var beyaz listede ne Van sevdasıymış Allah Allah aşkına vay vay malamıni

Sebzeci 23 Ekim 2022 23:55

Ne Van sevdası arkadaş ihale sevdalısı bu arkadaş odayıda anahtar diye kullanacak kendine işte

Bakmadan Geçme