Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva: Türkiye'nin en iyi odasıyız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni Yapıldı. Töreninde başarı çıtasını yükselten Van Ticaret ve Sanayi Odası (VanTSO) A Sınıfı TOBB Akreditasyon Belgesini Aldı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Van TSO Başkanı Necdet Takva, 'Türkiye'nin en iyi ticaret ve sanayi odasıyız. Hamdolsun bunu belgelendirdik. Büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum' dedi.

Rıdvan Can

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni, gerçekleştirildi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Van TSO Başkanı Necdet Takva, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, TSO eski Başkanı Feridun Irak, oda yöneticilerinden Faruk Biner, Yavuz Kahraman, Metin Abi, Diyadin Altındal, Mahmut Köroğlu, Hüseyin Güneş, Fevzi Çeliktaş, Özlem Kalçık, Erkan Atacan, Yasin Ertürk, İsmail Say, İlhan Kaya, İş adamlarından Bülent Fidan'ın yanı sıra birçok davetli katıldı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'ya A sınıfı Akreditasyon Belgesini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci takdim etti. Gazetemize çok özel açıklamalar yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, söz konusu başarıda herkesin payı olduğunu ifade ederek, Van'a olan borcunu ödediğini kaydetti.

"BÜTÜN DENETİMLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİK"

Van TSO Başkanı Necdet Takva, kurumsal standardı kayıt altına alan ISO 9001 2008 versiyonuyla kalite yönetim sistemine geçtiklerini ifade ederek, her yıl denetimlerden başarılı bir şekilde geçtiklerini ifade etti. "Bugün bizim belki de Türkiye standartları içerisinde uluslar arası düzeyde hizmet veren meslek odalarının etkin bir şekilde kendilerini ifade etmelerini teminen bu anlamda gerçekleşen akreditasyon sürecinin belki zirvesini yaşadık. Hayatın bütün alanlarında bir ölçme değerlendirme kriteri var. Meslek odalarında da ölçme ve değerlendirme kriterleri bakanlığın teftiş süreçleridir. Tabi Türkiye'de özellikle son yıllarda kalite yönetim sistemleri bu anlamda çok ön plana çıktı. Meslek odalarının kendi üyelerine yönelik geliştirdikleri hizmetleri çeşitlendirmek, bu hizmetleri kısa sürede gerçekleştirecek motivasyonlar yaratmak için bir takım ölçme ve değerlendirme kriterleri var. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yürütmüş olduğu akreditasyon sistemidir. Dolayısıyla 2005 yılında odanın bu serüveni başladı. Ben genel sekreter olduğum süreçte biz kalite yönetme sistemine geçtik. Kalite yönetim sistemi o dönemde akreditasyon sistemine geçişin ön koşuluydu. Öncellikle onu yapmamız gerekiyordu, kurumsal standardı kayıt altına almak, bu konuda bir çalışma standardı oluşturabilmek için biz ISO 9001 2008 versiyonuyla kalite yönetim sistemine geçtik. Bugüne kadar da devam ediyor. Biz her yıl bu denetimlerden de başarıyla geçtik" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN GENÇ ODASIYIZ"

1962 yılında kurulan Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye'nin en genç odası olduğunu ifade eden Takva, "2006 yılı sonu itibariyle de biz kalite yönetim sistemi odalar birliğinin dünya standartları çerçevesinde örneğin Paris, Berlin, Mühin Ticaret ve Sanayi Odaları kendi üyelerine nasıl hizmet veriyorsa, biz de o anlamda kendimizi yenilemek üzere böyle bir sisteme müracaat ettik. 2006 yılında da odamız akredite olan ilk 50 oda arasında yer aldı. Şimdi Van Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'nin en genç ticaret ve sanayi odalarından biridir. 1962 yılında kurulmuş, bizimle beraber bugün 10 tane oda A sınıfı oda oldu. Bizimle beraber akredite alan odaların içinden sadece bir tanesi Cumhuriyet döneminde kurulmuş, 1924 yılında, diğerlerin tamamı 19. Yüzyılda yani 150 yıl önce kurulmuş odalardır" şeklinde konuştu.

"A SINIFI ODA UNVANI KAZANDIK"

Daha önce B sınıfında olduklarını anlatan Van TSO Başkanı Necdet Takva, başarı çıtasını yükselttiklerini belirterek, A sınıfı unvanına kavuştuklarını söyledi.

Takva, "Dolayısıyla bu ölçme ve değerlendirme kriterleri içerisinde bizlerde Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2007'den bu yana akredite olmuş bir odaydık ama bugün itibariyle tabi bu akreditasyon sisteminde belli sınıflandırmalar oldu. Biz daha önce B sınıfındaydık, bundan yaklaşık 4 ay önce yapılan değerlendirmede 63 puan üzerinden 61.2 puan alarak, A sınıfı oda unvanı kazandık. Hakikaten bu gurur verici bir şeydir. Van şartlarında sürekli bürokratik engellerle, bürokrasiden şikayet ettiğimiz bir süreçte ticaret ve sanayi odamızın bir kurum olarak Türkiye'de emsali olan odalar içerisinde en üst kategoride hizmet standardına kavuşması hepimizin gururudur. İnşallah bizden sonra gelen yönetimler bu statüyü korurlar, ya da daha üste gelirler. Bizde Vanlılar olarak bununla gurur duyarız" dedi.

"GÖNÜL İSTER Kİ DİĞER KURUMLARIMIZDA BAŞARILI OLSUNLAR"

Van'daki kurumlara çağrı da bulunan Takva, kurumların kendilerini daha iyi geliştirip iyi seviyeye gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gönül ister Van'daki diğer kurumlarda kendilerini böyle bir statüde ifade etsinler. İnşallah diğer arkadaşlarımızda kendilerini daha iyi geliştirip iyi bir düzeye gelirler. Van'ın kaderi o zaman değişir, düşünün Van'da 10 tane kurum uluslar arası standarda hizmet üreten kurum statüsüne gelirse inan Van'ın rengi değişir. Bulunduğumuz konumda işimizi iyi yapmalıyız. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Bizler Türkiye'nin en iyi ticaret ve sanayi odasıyız. Bu iddiamız var. Eğer böyle bir iddiamız olmasa inanın bir başarı elde edemeyiz. Dünyadaki yeni dönemin yükselen trendi şudur. Her statüde liderlik, hedefimizi böyle koymamız gerekiyor. Biz en hızlı şirket kuran odasıyız, bir belgeyi en kısa sürede üreten odayız, üye memnuniyeti konusunda biz Türkiye'nin en iyi üye memnuniyetine sahip odasıyız. Halkın memnuniyeti açısından, halkın menfaatlerini savunma açısından, üyelerimizin hak ve menfaatlerini her platformda ortaya koyma iddiamızla biz Türkiye'nin en iyi odasıyız. En iyi lobi kuruluşuyuz. En iyi meslek odasıyız gibi iddiamız var. Hamdolsun bu iddiamızı belgelendirdik. Büyük bir memnuniyeti duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi bizim bu başarımızda herkesin büyük emeği ve payı var. Ben şahsım adına herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"GEÇMİŞE VEFA BORCUMUZ VAR"

Van TSO Başkanı Necdet Takva, geçmişte ticaret ve sanayi odasına emek veren emektarlara vefa borçlarının olduğunu anlatarak, "Bizim geçmişe bir vefa borcumuz var. 55. yılda çok önemli bir başarı elde ettik. İnşallah bu 55. yılda geçmişe bir vefa olsun istedik. Odamızın bugünlere gelmesinde emekleri olan tüm insanları hatırlayacak bir düzeyde bir çalışma yürüttük. Hepsini resmettik ve ailelerine ulaştık. Odamızla ilgili bir belgesel hazırladık. Hayata olan veya olmayan özellikle temsil düzeyinde katkısı olan tüm emektarlara bir plaket hazırladık. Bu çalışmalarımız tamamlandı. Bugünde sayın bakan yardımcımızdan rica ettik. Dedik hem sayın bakanın, hem de Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanı Rıfat beyin katılımıyla biz en kısa sürede bir resepsiyon yapıp geçmişe olan vefa borcumuzu hem hazırladığımız belgeseli izleterek, hem de insanların bir araya gelmesini temin edecek bir resepsiyon düzenlemek istediğimizi söyledik. Arkadaşlarımız bununla ilgili 4-5 aydır yoğun bir emek harcıyor. Ham halini izledim, çok duygusal ve güzel olmuş, tarihi belli değil ama inşallah bunu Van'da düzenleyeceğiz. Geçmişe vefamızı bu şekilde ifade edeceğiz" diye konuştu.

Takva, son olarak şunları kaydetti; "Bizden sonra gelecek olan yönetim kurulunun, çalışanların işi biraz zor olacak. Çünkü çıtayı bir yere koyuyorsunuz gelen insanların o çıtanın üstünden atlaması da, üzerine bir şey koyması da kolay değil. Bu bir vizyon, gönül meselesidir. Biz yönetim kuruluyla birlikte 4 yıldır gecemizi gündüzümüze katarak, özellikle menfaat ve çıkar beklentisi içinde olmadan elimizden geleni gösterdik. Kente borcumuzun olduğunu düşünüyoruz ve bu borcu şuanda ödüyoruz"

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme