Van Üretiyor Lc Waikiki Satıyor
Vanlı iş adamı, tekstilci Cahit Baycan'ın Van'da kurduğu 100 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesinde Türkiye'nin en ünlü giysi markalarından LC Waikiki için üretim yapılıyor. Van da üretilen giysiler İstanbul ana deposuna oradan da yurt içi ve yurt dışı satış mağazalarına gönderiliyor.
İlhan Siyahtaş
Van'da faaliyet gösteren Rembay Tekstil atölyesi, 100 bayanı istihdam ediyor. Rembay Tekstil üreterek, iş alanı yaratarak Van'a ekonomik katkı sağlıyor. Tekstil atölyesinde Türkiye'nin ünlü giysi markası LC Waikiki için nakış, çıtçıt, ilik düğme, kesim, dikim, ütü ve paketleme yapılıyor. Kadın elemanlar özenli çalışma ile LC Waikiki için günde 4 bin farklı ürün çıkarıyor.
'Günde yaklaşık 4 bin ürün çıkarmaktayız'
Van'da kurdukları tekstil atölyesinde 100 kadının çalıştığını bunların aileleri birlikte hesaplandığında 500 kişiye ulaştığını Vansesi gazetemize söyleyen Rambay Tekstil atölyesi işletmecisi Başkaleli Cahit Baycan, ' Biz aile olarak 1994 yılından beri tekstil sektöründe çalışmaktayız. Daha önce başka illerden teklifler aldık, tekstil atölyesi kurmamız yönünde ama biz tercihimizi kendi memleketimizden yana kullandık. Tekstil atölyemizi 2013 yılında açtık, ancak 2014 yılında 6-8 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylardan dolayı işlerimiz aksadı. Özellikle İstanbul firmalarından iş alamadık. Yaşadığımız sıkıntılara rağmen Van'da bulunan tekstil atölyemizi kapatmadık. Şuanda burada 100 kadın arkadaşımızı istihdam ediyoruz. Çalışanlarımızı aileleri birlikte hesapladığımızda atölyemizin 500 kişiye ekmek kapası olduğunu söylemek isterim. Tekstil atölyemizde yurt içinde ve yurt dışında büyük ilgi gören, Türkiye'nin ünlü giysi markası ve mağazası LC Waikiki için fason finişli iş yapıyoruz. Günde yaklaşık 4 bin ürün çıkarmaktayız. Atölyemizde sipariş verilen ürünleri LC Waikiki'nin belirlediği kalite standardına göre hazırlayarak İstanbul'da bulunan LC Waikiki depolarına gönderiyoruz. Depolarda kalite kontrolünden geçirilen ürünler daha sonra LC Waikiki satış mağazalarına transfer ediliyor' dedi.
'Kendi elemanlarımızı kendimiz yetiştiriyoruz'
Van'da iş arayan bayan elemanlara 4 ay tekstil eğitimi vererek yetiştirdikten sonra çalıştırdıklarını ifade eden Baycan, ' Van'da işsiz çok ancak kalifiye eleman bulmakta zorlandık. Böyle olunca bizden iş talep eden kendi elemanlarımıza iş-kur tarafından 4 aya yakın öğretici hocalar eşliğinde ders vererek onları kalifiye hale getirdik. Üç usta makinecimiz var. Bizim amacımız tamamıyla kendi memleketimize yatırım yaparak kendi insanımızı istihdam etmektir. Çalışıp ürettiğimiz ve insanlarımıza iş alanı oluşturduğumuz için mutluyuz. Hedefimiz tekstilde Van'ı daha da ileriye taşımak ve İstanbul'da bulunan atölyemizi buraya taşımaktır. Atölyemizi buraya taşıdığımızda 100 kadın insanımıza daha iş alanı oluşturabiliriz. Memleketimizde insanımıza iş imkanları sağlamak için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız. Gerçek anlamda iş yapmak, üretmek, işsizleri istihdam etmek isteyen herkes için imkan vardır. Vanlı iş adamlarımızın kendi memleketlerine yatırım yapmalarını istiyoruz. ' şeklinde konuştu.