Van Vakfı'nda tansiyon yüksek

Aday isimleri, kulisler ve açıklamalarla seçim yarışının tansiyonu yükseldi. Heyecan kazanan seçim sürecini bugün olduğu gibi bundan sonrada yakından takip ederek gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın 22 Aralık 2019 Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kuruluyla ilgili “Van Vakfı'nda seçim heyecanı başladı” başlıklı yazımız gündem oldu. İstanbul'da yaşayan Vanlılar yazımızla vakıf seçimine daha yoğun ilgi göstermeye başladı.

Önceki yazımda başkan adaylığı için isimi geçen Nizamettin Ağar, Müjdat Çelik, Mehmet Ali Güldal, Suat Narin, Ayhan Gürbüz isimlerine ve 2016'da yapılan seçimde rakip olan Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ve eski başkan Müjdat Çelik'in açıklamalarına yer verdim.

Müjdat Çelik o açıklamasında özetle şunları söyledi:

"…Mevcut yönetim kendi arasında başta uyumlu olamadı. Toplanamadı, çalışamadı ve birçoğu istifa ederek ayrıldı. Verilen sözler yerine getirilmedi. Hiçbir etkinlik gerçekleştirilemedi. Genel kurulda toplanan ve harcanan paraları ve bunları konuşacağız. Şuan ortada 700 bin lira yok. Vakıf aynı zamanda mahkemeliktir. Dolayısıyla yönetimi başarılı bulmak mümkün değil. Arkadaşlarımızla bir araya gelerek Van Vakfı'nın hepimizin olduğunu söyledim. Disiplin kurulu, mütevelli heyeti olmayan vakıf yönetilemez. Van Vakfının tüzüğü yerlerde sürünüyor. Kimse egosunu tatmin etmeye kalkmasın. Bu tüzükle seçime gitmek vicdansızlıktır…”

Müjdat Çelik'in açıklamalarına tepki gösteren Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ve yönetim kurulu üyeleri Suat Narin, Mehmet Tepe, Hatice Şule Gökırmak, Oğuzhan Demir, Bedrettin Gökçenay, Ceren Kubilay yazılı ortak açıklama gönderdiler.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme