VAN VAKFI SİNERJİ YARATMALI

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı yeni yönetimi ilk toplantısını Van'da yaptı. Toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan vakıfların derneklerin insanları bir araya getirerek bir sinerji, bir enerji çıkartması gerektiğini söyledi.

Hacı Yılmaz

Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar ve yönetim kurlu üyeleri Van'da iş adamları, bazı kurum kuruluş müdürleri ve basın ile bir araya gelerek yapacakları hizmetler ile ilgili bilgi aktardı. Toplantıya Vali İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Defterdar Mehmet Durusoy, Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, yönetim kurulu üyeler, iş adamları, akademisyenler, meslek odalarının temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

"Birlik ve beraberliğin sağlanması şarttır"

Van Vakfı toplantısında konuşan Vali İbrahim Taşyapan, İstanbul'da faaliyet gösteren Van Kültür ve Dayanışma Vakfının önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olduğunu belirterek şunları söyledi: "Rahmetli Celalettin Tüfekçi büyüğümüzün emaneti olan Van Vakfının bundan sonra da başarılı hizmetler yapacağına inanıyorum. İstanbul bir dünya başkentidir. Çok uzun yıllar medeniyetimize başkentlik etmiş bir şehir ve bütün dünyanın gözü olan bir şehirdir. Orada Türkiye'nin özetini görmek mümkündür. Bütün illerimizden insanlarımız var. Bu insanlarımız köylerinden, kentlerinden kalkarak oralara bir ekmek peşine gitmişler. Ancak şu anda orada büyük iş sahipleri olmuşlar, zenginleşmişler ülkemizin zenginliğine zenginlik katmışlar. İş dünyası, kamu, bürokrasi ve STK'lar ile birlikte var olan sorunların çözümü için çalışacağız. Bunun içinde birlik ve beraberliğimizin sağlanması şarttır. Bu önemli bir yere sahiptir"

"Sinerji, bir enerji çıkartması gerekir"

İstanbul'un Van yakınlığına ulaşımın günümüzde sorun olmadığına dikkat çeken Vali Taşyapan, "İstanbul'dan Van'a iki saatte geliyoruz. İstanbul'dan Yüksekova'ya iki saatte geliyoruz. Bunlar hakikaten büyük bir nimettir. O zaman İstanbul, Vanlı, Yüksekovalı için uzak değil. Bugün Gebze'den de İstanbul'a iki saatte gidemiyorsun. Demek ki İstanbul Van'a komşudur. Bu iletişim imkanlarını iyi kullanmamız lazım ve oradaki kardeşlerimizi buraya getirmemiz lazım. Vakıflarımız insanlarımızı bir araya getirip bir sinerji, bir enerji çıkartması gerekir" diye konuştu.

"Van Vakfına destek olacağız"

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da yeni yönetime başarılar dileyerek genel kurulda verilen sözü yerine getiren Van Vakfı'nın ilk toplantısını Van'da yapmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Battal, Van Vakfına her türlü desteği sağlayacaklarını ve birlikte bazı projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

"Van Lobisi kuracağız"

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Ağar, görev süreleri içinde özellikle eğitim, kültür alanlarda başarılı işler yapacaklarını, Van'ın yanı sıra İzmir, Bursa gibi Vanlıların yoğun oldukları illerde şubeler açacaklarını ifade etti. Ağar, "Biz hizmet etmek üzere bu göreve talipli olduk. Değerli üyelerde bu görevi bize verdi. Yapacaklarımızı burada tek tek sıralamak istemiyorum. İlk iş olarak İstanbul'da bulunan Van derneklerine ağabeylik yaparak Van Lobisi kuracağız. Van'a yatırım yapmak isteyen girişimcilere destek sağlayacağız. Van'ın kurtuluşunun 100. yılı olan 2 Nisan 2018'de Valilik Üniversite ve Van Vakfı olarak bazı ortak kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Van Vakfı için etkinliklere uygun kendi malı olan kalıcı bir yer temin edeceğiz. Vanlılar arasında sağılıklı iletişim kanalları geliştireceğiz. İstanbul'da Van Günleri adı altında büyük bir organizasyon gerçekleştireceğiz. 2 Nisan Van'ın kurtuluş gününde gelenekselleşen özel etkinlikler düzenleyeceğiz. Burs vermeye devam edeceğiz" dedi.

Toplantıya katılan konuşmacılar Van Vakfı'nın daha etkin, olmasını, Van ve Vanlıların sesini duyurmasını, Van ile ilgili sorunlarda sesini yükseltmesini istediler. Yemekli toplantı hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme