Van Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı 

Van Valiliği, bölgeyi etkisi altına alması beklenen kuvvetli yağış ve olumsuz hava koşulları hakkında vatandaşları uyardı.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, bugün öğle saatlerinden itibaren Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin sağanak ve aralıklı kısa süreli gök gürültülü yağışlı olması beklendiği belirtildi. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım ve Van Gölü'nde oluşması muhtemel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği ifade edildi. Vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, “Bugün öğle saatlerinden sonra Van, Muş ve Bitlis çevrelerinin yerel olarak sağanak ve aralıklı kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kısa süreli dolu yağışı, yıldırım ve yağış geçişleri esnasında Van Gölü'nde oluşması muhtemel kuvvetli rüzgara bağlı olumsuzluklara karşı) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur” ifadelerine yer verdi.

Van Valiliği, bölgedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, olası olumsuzluklara karşı gerekli önlemleri aldığını da sözlerine ekledi. Vatandaşların can ve mal güvenliği için azami hassasiyetin gösterildiği belirtildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme