Van Valiliği'nden uyarı: Kuvvetli yağışlar bekleniyor

Van Valiliği, yaptığı açıklamada, bölgedeki hava durumu hakkında önemli uyarılarda bulundu. Gece saatlerinden itibaren Bitlis çevrelerinde başlayacak olan yağışların, Salı sabah saatlerinden itibaren Muş ili ile Van'ın kuzey ve güney ilçelerinde etkili olacağı belirtildi. 

Özellikle Çaldıran, Muradiye, Erciş, Çatak, Gevaş ve Bahçesaray ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklenmesi, vatandaşlar için potansiyel riskler oluşturuyor.

Valilikten yapılan açıklamada, beklenen yağış miktarının 21-50 kg/m² arasında olacağı ifade edilerek, bu durumun beraberinde çeşitli olumsuzlukları getirebileceği vurgulandı. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksaklıklar, yağış anında oluşabilecek kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi tehlikelerin yaşanabileceği belirtildi. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Van ve çevresindeki vatandaşların, beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor. Van Valiliği, bu süreçte halkın güvenliğini öncelikli hedef olarak belirleyerek, tüm gerekli tedbirlerin alındığını ve sürekli olarak durumu takip ettiklerini bildirdi. Bu tür hava olaylarının, toplumun genel güvenliği ve refahı açısından dikkate alınması gereken önemli bir konu olduğu unutulmamalıdır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme