Van ve Esenyurt arasında dayanışma buluşması 

İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin davetinde İstanbul'daki Vanlılarla bir araya gelen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, Van ve İstanbul arasında oluşan dayanışmanın büyük önem arzettiğini dile getirdi. 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve kurum temsilcileriyle bir araya geldi.

Esenyurt Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekli toplantıya ilçe belediye başkanları, Belediye Meclis üyeleri, iş insanları, dernek başkanları, oda başkanları, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Toplantıda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Zeydan ve Şedal'ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Esenyurt ile Van arasındaki dayanışmanın büyüyeceğini söyledi.

Ardından konuşan Şedal, 3. Van Kültür Buluşmaları kapsamında burada olduklarını ifade ederek, İstanbul'daki Vanlı hemşerilerinin her zaman yanlarında olduklarını ve İstanbul ile Van arasındaki gönül köprüsüne değindi.

Zeydan ise, İstanbul'a işsizlik ve yoksulluk nedeniyle göç eden yurttaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Zeydan, İstanbul'un Van için önemli bir metropol olduğunu belirterek, burada yaşayan Vanlı hemşerilerinin her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Zeydan ve Şedal, Başkan Özer'e hediye takdim etti.
Buluşma, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bakmadan Geçme