VAN YEMEKLERİ YARIŞTI

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Edremit Fuarı yemek yarışmasında onlarca Van yemeği yarıştı. Yarışmada dereceye girenler ödül aldı.

Burhan Ergin

Mavi Fularlı kadınlardan Nuran Demirhan, Elif Işık, Neslihan Güzel Duman, Zehra Aygen, Hamiyet Çiçekel ve Hilal Dede'nin jüriliğini yaptığı yarışmada dereceye girenlere ödül verildi.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen Yeni Edremit Fuarı yemek yarışmasında Keledoş kategorisinde Songül Hedef birinci, Bahar Erbenzer ikinci, Fatma Erbenzer üçüncü, Otlu Peynir kategorisinde Reyhan Teter birinci, Esengül Kodaş ikinci, Aslı Kıyat üçüncü, Sengeser kategorisinde Filiz Ünsal birinci, Sakine Şenarar ikinci, Neslihan Güldağlı üçüncü, Kürt Köftesi kategorisinde Remziye Onat birinci, Remziye Ören ikinci, Ayşe Yücel üçüncü, Van reçelleri kategorisinde Filiz Ünsal birinci, Cahide Karabulut ikinci, Tülay Koçlar üçüncü, Ciğer Köftesi kategorisinde Leman Koç birinci, Ayşenur Türkmen ikinci, Mürvvet Beyde üçüncü seçildi.

“Seçim yaparken baya zorlandık”

Mavi Fularlı kadınlar temsilcisi Nuran Demirhan, birbirinden güzel lezzetlerin yarıştığını belirterek, “Van Edremit Fuarında yemek yarışmasında birini, ikinci, üçüncü olan yarışmacıları tebrik ediyoruz. Birbirinden güzel lezzetler yarıştı. Seçim yaparken baya zorlandık. Yarışmada dereceye girenleri tebrik ediyorum. Yarışmada Mavi Fularlılar ekibimize jüri görevi verildi. Yarışmaya Vanlı bayanlar dışında, görevleri nedeniyle Van'da ikamet eden bayan yarışmacılar dikkatimizi çekti. Balıkesirli hanımefendi reçelleri ile yarışmacı oldu. Ayrıca Ankaralı bayan yarışmacı da yine Van'da ikamet ediyor. Edremit bahçelerinden aldığı karadut ile reçel yaparak yarışmaya katıldı. Kadınlar birbirleri ile yarışırken hamaratlıklarını, sunum ve görselleri ile sergilediler. Van otlu peynirinin Van kahvaltısındaki önemli yerini yarışmada kategori olarak belirlenmesi Van adına, Van kahvaltısının önemini bir kez daha ortaya koydu. Van yemeklerinin yaşatılması ve tanıtılmasına katkı sunan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'ye ve Sosyal Hizmetler Müdürü Nevzat Kazan'a çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme