Van YYÜ'den büyük yatırım

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Tıp Fakültesi yanında 10 dönüm arazi üzerine 25 yıllık kiralama karşılığında yap işlet devret modeliyle otel, pansiyon, apart ev ve çarşı yapıyor.

TAKİP ET

Hacı Yılmaz

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Zeve kampusü alanında yap işlet devret modeliyle gerçekleştirilecek 2,7 milyon tutarındaki otel, pansiyon, apart otel ev ve çarşı yatırımlarının gerçekleşmesiyle hastaneye gelen hastaların, hasta yakınlarının, akademisyenlerin, öğrencilerin, idari personelin rahatlayacağını, üniversitenin yeni bir görünüm ve hareketlilik kazanacağını söyledi.

"Kapalı teklif yöntemiyle ihale edilecek"

Van YYÜ Zeve Kampüsünde yer alan mülkiyeti üniversiteye ait 10 arazi dönüm üzerinde "İrtifak Hakkı" kullanılarak yap işlet devret modeliyle "otel-pansiyon-apart ev ve çarşı" yapım işi kapalı teklif ihale yöntemiyle yapılacak.

13 Temmuz Perşembe günü saat 10.00'da Van YYÜ rektörlük binasında 2,7 milyon lira muhammen bedel üzerinden gerçekleştirilecek ihalenin geçicici teminat bedeli 81 bin TL olarak belirlendi.

"Değişmeye ve gelişmeye devam"

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin hızla büyümeye, değişmeye ve gelişmeye devam ettiğini gazetemize açıklayan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, son zamanlarda yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Van YYÜ'nün Tıp Fakültesi bölgesinde otel-pansiyon-apart ev, çarşı binalarıyla hastaların, hasta yakınlarının, akademisyenlerin, öğrencilerin önemli ihtiyacını gidereceğini söyledi.

"Yeni bir çekim ve yaşam alanı oluşacak"

30 bin civarında öğrencisi bulunan Van YYÜ'de önemli bir projenin daha hayata geçirileceğini kaydeden Rektör Battal, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi gündüzleri binlerce insanın girip çıktığı sağlık alanıdır. Haliyle personellerimizin ve insanların alış veriş, barınma, dinlenme zorunlu ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçları dikkate alarak projemizi hayata geçiriyoruz. 10 dönüm arazi özerinde kurulacak olan otel-pansiyon-apart ev ve çarşı binaları içinde pastane, market, fırın, banka şubeleri ve çeşitli büyüklükte dükkanları bulunan modern bir tesis olmasını öngörüyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla Zeve kampus alanımızda yeni bir çekim ve yaşam alanı oluşacak. Bu tesislerin işletmesiyle ilimizin ekonomisine katma değer sağlanırken işsiz gençlerimize yeni imkânı doğacaktır" diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme