Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nden bir yenilik daha TELSİZ ORTODONTİK TEDAVİ BAŞLADI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ortodontik diş tedavisinde yeni bir uygulama başlattı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, 'Ortodontik tedavide son yıllarda dünya genelinde popüler hale gelmeye başlayan diş teli tedavisine alternatif olan şeffaf plak tedavisini fakültemizde uygulamaya başladık' dedi.

Burhan Ergin

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi yeni hastane ve fakülte hizmet binası yapımı girişimlerinin ardından diş tedavisi olan hastalarına çağdaş hizmet vermeye başladı. Fakültede Öğretim Üyesi Murat Tunca'nın çabalarıyla hazırlan projenin Teknokent'te kabul edilerek geçmesi sonucu dijital ortodontik tedavi teknolojisi ile dişlere uygun yapılmış şeffaf plaklar (aligner) ile dişler telsiz ortodontik tedavi ile düzeltilecek. Aliginer yöntemiyle hastaların ağzında tedavi süresince artık tel görünmeyecek.

“ŞEFFAF PLAK TEDAVİSİ FAKÜLTEMİZDE UYGULANMAYA BAŞLANDI”

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Oto, “Fakültemizin Van YYÜ Teknokent girişimleri ile şeffaf plaklar ile hastalarımızın ortodontik tedavi görebilmesi ve bu konuda akademik çalışmalar yapılabilmesi için yaptığımız girişimler nihayet sonuçlandı. Artık ortodontik tedavide son yıllarda dünya genelinde popüler hale gelmeye başlayan diş teli tedavisine alternatif şeffaf plak tedavisi fakültemizde uygulanmaya başlanmıştır. Covid 19 pandemisi nedeniyle hasta başında daha kısa çalışma süresinin olacağı ve daha estetik uygulamaların yapılabileceği bu tedavi yöntemini de bir alternatif olarak fakültemizde başlatmaktan mutluluk duymaktayız. Çabamız sağlık teknolojilerini takip ederek hastalarımızın istifadesine sunmaktır. Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Murat Tunca'nın emekleri ile hazırlanan projemizin uygulamaya geçirildi. Projemize destek olan Rektörümüz Prof.Dr. Hamdullah Şevli ve Teknokent Genel Müdürümüz Bilgin Yazlık Hocamıza Fakültemiz, hastalarımız adına adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Murat Tunca Hocamıza da fakültemizi ve hastalarımızı yeni ve kaliteli bir hizmet kavuşturduğu için teşekkür ediyorum. Yeni hizmetmizi halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

TELSİZ ORTODONTİK TEDAVİ YÖNTEMİDİR

Fakültede uygulanamaya başlayan yeni tedavi yöntemi hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyes Murat Tunca,” Hazırladığımız projeye Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gökhan Oto, Rektörümüz Prof.Dr. Hamdullah Şevli ve Teknokent Genel Müdürümüz Bilgin Yazlık Hocamız destek oldular. Projemizin hayata geçmesiyle birlikte hastalarımıza konforlu estetik yöntemle ortodontik tedavi imkanı sunacağız. Invisalign tedavisi, dijital ortodontik tedavi teknolojisi olan, dişlere uygun yapılmış şeffaf plaklar (aligner) ile dişleri düzeltmek için uygulanan telsiz ortodontik tedavi yöntemidir. Telsiz ortodontik tedavi olanağını sunan invisalign'ın en önemli tercih edilme nedeni, dişlerin çapraşıklığını düzeltirken ortodontik tedavi görülmesinin belli olmamasıdır. Bu yöntem hem erişkinlere hem de genç ve çocuklara uygulanabilen bir ortodontik tedavidir. Fakat Invisalign tedavisine hastanın uygun olup olmadığı ancak muayene sonucunda netleşir. Orta ve hafif diş çapraşıklıkları invisalign ile tedavi edilebilir. Diş çekimi yapılması gereken bir ortodontik tedavi invisalign ile de tedavi edilebilir. Invisalign ile çekimli tedavi yapılmasını ancak doktor belirleyebilir” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme