Van YYÜ Özel Kalem Müdürlüğüne deneyimli atama

Van Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Dr. Ali Kılıçer, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin Özel Kalem Müdürü oldu.

Vansesi Haber Merkezi

Kısa bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Hamdullah Şevli, başarılı ekip oluşturmak için titiz bir çalışma ile yakın çalışma kadrosunu oluşturuyor. Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevini 2 yıldır başarıyla yürüten Dr. Ali Kılıçer, Van YYÜ'ye Doktor Öğretim Üyesi ve Rektörlük Özel Kalem Müdürü olarak atandı. Ataması yapılan Dr. Ali Kılıçer, Rektörlük Özel Kalem Müdürlüğü görevine dün itibariyle başladı.

Dr. Ali Kılıçer kimdir?

1983 Van doğumlu olan Dr. Kılıçer, ilk, orta ve lise tahsilini Van'da tamamladı. Van YYÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun olan, yüksek lisansını ve doktorasını Jeoloji Mühendisliği üzerine tamamlayan Dr. Ali Kılıçer, Türkiye'de ilk Ekonomik Jeoloji üzerine doktora yapan kişi olarak literatürde yer alıyor.

İş deneyimi

Dr. Ali Kılıçer; 3 yıl Doğu Anadolu Kalkınma Proğramı (DAKAP) Avrupa Birliği Projeleri İzleme ve Denetleme Uzmanlığı, 5 yıl Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Program Yönetim Birimi ve Planlama Programlama Koordinasyon Birim Uzmanlığı, 5 Yıl Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Müdürlüğü ile Sosyal Destek Müdürlüğü (SODES) görevinin yanı sıra eş zamanlı olarak 2 yıl süresince Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.

Yurtdışı deneyimi

İyi derecede İngilizce bilen Dr. Ali Kılıçer, 2012 Yılında Leonardo Da Vinci Haraketlilik Programı Avrupa'da Bölgesel Kalkınma ve Fon Yönetimi Konusunda Belçika, Hollanda, Fransa, Almanya ve Lüksemburg, 2013 Yılında Bölge Planı Hazırlama Çalışmaları Kapsamında İspanya'da Barselona ve Madrid, 2015 Yılında Yerinden Edilmiş Kişilerin Sosyal ve Ekonomik Entegrasyonu Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'a giderek çalışmalar yaptı.
Bilimsel birçok eğitim alan ve sertifikaları olan Dr. Ali Kılıçer'in, farklı alanlarda yayınlanmış bilimsel makaleleri ve çalışmaları bulunuyor.

Çeşitli eğitimler veren ve sunumlar yapan Dr. Ali Kılıçer, evli ve 2 çocuk babasıdır.Değerli hemşehrimiz Dr. Ali Kılıçer'e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme