VAN YYÜ TEKNOKENT 13 İLE HİZMET VERİYOR

Van Teknokent'te yapılan çalışmaları ve projeleri değerlendiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, proje üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Burhan Ergin

CNN Türk televizyon kanalında yayımlanan Üretim Rotası programında Van Teknokent'te yapılan çalışmaları ve projeleri değerlendiren Rektör Şevli, tüm dünyada bilgi ekonomisinin önem kazandığını belirtti.

Günümüzde artık teknoloji ve bilgi tabanlı şirketlerin piyasada kendilerine yer bulabildiğini ifade eden, Rektör Şevli, “Bu noktada üniversitelerde kurulan teknokentlerin bilgi ve teknolojilerin gelişmesi noktasında önemli görevler üstlenmiştir. Van YYÜ Teknokent de bu amaca hizmet etmek ve sanayi ile işbirliği geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Tabii ki burada önemli olan hem girişimci akademisyenlerimizin akademik şirketler kurabilmeleri hem de genç girişimcilerin fikirlerini ticarileştirebileceği alanlar oluşturabilmelerini sağlamaktır. Üniversitemizdeki akademisyenlerimizin ürettikleri bilgiyi ticarileştirebilmeleri ve sanayi ile işbirliği yapmaları noktasında Van YYÜ Teknokent bölgemizdeki 13 ile hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

“Proje Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyoruz”

Van YYÜ'nün üçüncü nesil girişimci ve yenilikçi bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Rektör Şevli ayrıca üniversitenin, stratejik planının da buna göre belirlendiğini ifade etti. Rektör Şevli, “Özellikle 2020 yılında Teknokentimizde, özellikle DAKA desteğiyle de çok ciddi atılımlar gerçekleştirdik. Patent Growth Projesi ile 7 farklı teknoloji alanında 7 farklı vizyoner teknoloji projesi hazırlama raporu yapıldı. Ayrıca ‘Start Van Kuluçka Projesi'yle de 6 girişimci takımımız mentorler ve eğitmenlerin desteğiyle projelerini tamamlamak üzereler. Bu noktada çalışmalarımızın daha da çeşitleneceğine ve bölgemizin ve ülkemizin ihtiyacı olan projelerimizi çoğaltacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Üniversitemiz 41. Sıradan 35. Sıraya Yükseldi”

Yapılan çalışmalarla kısa sürede Van Teknokent'in büyük başarılar elde ettiğini sözlerine ekleyen Rektör Şevli, “Türkiye'de 31 kuruluşun arasına girmeyi başaran Van YYÜ Teknokent, Tübitak Bigg programına alınarak girişimci gençlere fikirlerini olgunlaştırmaları için bir başvuru kurumu haline geldi. Dolayısıyla Teknokentimiz sayesinde artık her yıl yaklaşık 20 patent başvurusu oluyor. Bunun yanında 28 sanayi kuruluşuyla işbirliği yapıyoruz. Tüm bunlar tabii üniversitemizin akademik başarısını da arttırıyor. Bu noktada Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademik başarısını arttırarak, URAP raporuna göre 2018 yılında bulunduğu 41. sıradan 35. sıraya yükselmiştir” dedi.

TEKNOKENT

Van Teknokent Bakanlar Kurulu'nun 27.08.2008 tarih ve 26980 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kararı uyarınca 2012 yılında kurulmuş ve 2013 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Van ilindeki tek teknoloji geliştirme bölgesi olan Van Teknokent, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sınırları içinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ayrılan alan içerisinde yer alan binada hizmet vermektedir. Van Teknokent'in toplam alanı 220 dönümdür ve üzerinde 3.450 m2 kapalı alana sahip idari ve kuluçka binası yaptırılmıştır. Van Teknıokten Yönetim Kurlu 13 üyeden oluşuyor.

Üyeler:

1

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Prof. Dr. Hamdullah Şevli

Başkan

2

Van Organize Sanayi Bölgesi

Memet Aslan

Başkan Vekili

3

Van Ticaret ve Sanayi Odası

Necdet Takva

Üye

4

Van Ticaret Borsası

Nayif Süer

Üye

5

Van Büyükşehir Belediyesi

Orhan Gülaçar

Üye

6

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Çetin Karaduman

Üye

7

Van İŞGEM Ltd. Şti.

Mahmud Gedik

Üye

8

Bağımsız Üye

Prof. Dr. Murat Kayri

Üye

9

Bağımsız Üye

Dr. Öğr. Ü. Necat Görentaş

Üye

10

Bağımsız Üye

Adnan Selçuk

Üye

11

Bağımsız Üye

Bilgin Yazlık

Üye

TEKNOKET GENEL MÜDÜRÜ BİLGİN YAZLIK KİMDİR?

1983 yılında Van'da doğdu. Van Atatürk Lisesinden 2001 yılında mezun olduktan sonra Erciyes Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünü 2005 yılında bitirdi. Aynı yıl Erciyes Üniversitesinde Uzman ve Erciyes Teknopark'ta Proje ve Teknik İşler Sorumlusu olarak göreve başladı. 2008 yılında Erciyes Üniversitesinde Elektrik – Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimini tamamladı,

2009 yılında aynı bölümde doktora eğitimine başladı. Erciyes Teknoparkta kesintisiz olarak çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 2014 yılında Genel Müdür olarak atandı. Bu görevi 2019 yılı Ekim ayına kadar devam ettirdi. Toplamda 14 yıl teknopark deneyimi bulunan Yazlık, Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, Sera Kuluçka Merkezi, ERBAN Melek Yatırım Ağını kurdu. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu yönetim kurullarında üye olarak görev aldı.

7,8 Milyon Euro bütçeli “Erciyes Teknopark Bölgesel Yenilikçilik Merkezi” adlı Avrupa Birliği projesini başarı ile tamamladı. Biri TÜBİTAK 1513 projesi olmak üzere toplamda 10 Milyon bütçeli iki TÜBİTAK projesi yazdı ve yürütücülüğünü üstlendi. Teknoloji transferi ve kültürel konularda toplam 17 adet yayını bulunan Yazlık, uluslararası kuruluşlarca verilen RTTP (Teknoloji Transfer Profesyoneli) ve PMP (Proje Yönetim Profesyoneli) sertifikalarına da sahip olan Öğr. Gör. Bilgin Yazlık Van YYÜ Teknokent A.Ş Yönetim Kurulu, Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme