Van’a dair bir hayalim var

Yukarı Norşin Camisi önünde Yalçın Kitapçı ağabeyimizin kılınan cenaze namazı sonrası tabutu ilk sırtlayanlar arasında Van'da Vali Yardımcılığı, Valilik, Kahramanmaraş Valiliği, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı sonrası Karadağ Büyükelçiliği görevine atanan Mehmet Niyazi Tanılır'ı gördüm. Yanına vararak ayaküstü kısa sohbet ettik.

O sırada benim gibi valilikte birlikte çalıştığı mesai arkadaşları, kendisini tanıyan Vanlılar etrafını sardı. Herkesle tokalaşarak merhabalaştı. Davet tekliflerine teşekkür ederek üzgün bir ifadeyle yakın dostu Yalçın Kitapçı'nın cenazesi için günü birlik Van'a geldiğini akşam da döneceğini söyledi.

Mehmet Niyazi Tanılır, Van"da 4,5 yıl Vali Yardımcılığı, yaklaşık 3,5 yıl ise Vali olarak görev yaptığı süre içinde ulusal ve uluslar arası birçok sosyal projeye imza atmayı başardı. İçişleri Bakanlığı"nın Birleşmiş Milletlere (SBM) örnek olarak sunduğu ve 14 ilde uygulanan Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) "Van Eylem Planı" tüm dünyaya örnek gösterilmişti. 2007 yılında ise Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 81 İl Valiliği, kaymakamlıklar ve belediyeler tarafından, eğitim, sağlık, tarım, spor, sosyo-kültür vb. alanlarda gerçekleştirilen projeler arasında Vali Tanılır"ın Van"da gerçekleştirdiği Yeşil Ağ, (Tek Adımda Hizmet Uygulaması" Gıda Bankası, Çocuk Araştırma Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi (ÇAREM), yeni adıyla ÇOGEM ve Altyapı Koordinasyon Kurulu'ndan oluşan 5 proje örnek gösterilmiş ve ödüle layık görülmüştü. Van"da görev yaptığı toplam 8 yıllık süre içinde kamu yararını gözeterek, başarılı projelere imza atan Vali Mehmet Niyazi Tanılır, edebiyata, tarihe özel bir ilgi duymaktaydı. Ayrıca yazan okuyan, araştıran özelliği vardı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme