VAN'A HAYRAN KALDILAR

Ankara'dan Van'a gezmeye gelen emekli öğretmen Emine Baran ve Ankara Üniversitesi öğrencisi Rüya Oytun Van'ın turistik mekanlarına, Vanlıların konukseverliğine hayran kaldı.

Burhan Ergin

Van Gölü turu atan ve Akdamar Adası'nı gezen Emekli öğretmen Emine Baran ve Ankara Üniversitesi öğrencisi Rüya Oytun, ilin doğal güzelliğini çok beğendiklerini belirttiler. Van Gölü Ekspresi treni ile Van'a gelen yerli turistler, Van ve ilçelerini gezerek kentten ayrıldılar.

“Van ülkemizin en önemli ve güzel illerinden biridir”

Van ile ilgili duygu ve düşüncülerini gazetemizle paylaşan emekli öğretmen Emine Baran, Van'ın Türkiye'nin en önemli ve güzel illerinden biri olduğunu söyleyerek, “Van'a ilk defa geldim. Tren yolculuğuyla Van'ı görmek istedim. Yaklaşık 29 saatlik tren yolculuğu sonrası Ankara Garı'ndan Tatvan Garı'na ulaştım. Tatvan'da indiğim andan itibaren ilk önce Van Gölü'nün muhteşem güzelliğiyle karşılaştım. Dağların yeşilliğiyle, suyun ne kadar doğayı iyi yönden etkilediğini bir kez daha gördüm. Ben Karadeniz Ordu'lu biri olarak Van'ı çok beğendim, Van Kalesi, Akdamar Adası ve çarşı merkezini gezme fırsatı buldum. Gerçekten Van ülkemizin en önemli ve güzel illerinden biridir. Van'ı çok canlı ve hareketli buldum. Van'ın gezilip görülecek çok zengin turistik mekanları var. Urartu Müzesi'ni gezmek isterdim ama kapalıymış, umarım yakın zamanda hizmete açılır. Bizde gelip görme şansı buluruz” dedi.

“Mutlaka gelip Van'ın muhteşem güzelliklerini görün”

Herkesin mutlaka Van'ı görmesi gerektiğini savunan Baran, “Van uzaktır gidilmez diyenlere seslenmek isterim. Mutlaka gelip Van'ın muhteşem güzelliklerini görün. Sokaklarında geceleri nasıl bir canlılık, hareketlilik olduğunu kendi gözlerinizle görün. Güvenlik, ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı yok. Hava yolu, karayolu, demir yolu var. Ben Van Gölü Ekspresi ile geldim. Harika bir yolculuk geçirdim. Van yolculuğum çok güzel izler bıraktı” diye konuştu.

“Van insanının samimi ve cana yakın oluşu bizleri çok sevindirdi”

Akdamar Adası, Van Kalesi ve kentin farklı noktalarında bol bol fotoğraf çeken Ankara Üniversitesi öğrencisi Rüya Oytun ise "Önceki gün Van Kalesi'ni gezmiştik. Akdamar Adası ve Van Gölü'ne hayran kaldık. Gezmek, görmek çok güzel bir şey. Ayrıca Van insanının samimi ve cana yakın oluşu bizleri çok sevindirdi. Bu kadar ilgi beklemiyordum doğrusu. Çok mutlu olduk. Van'da turizm kenti olmanın kültürü ve olgusunu htik. Van kalesi ile ilgili şunu söylemeyim ki Van'ı panoramik olarak göreceğiniz harika manzaraya sahip bir yer. Kalenin etrafında çeşitli çalışmalar başlatılmış, umarım kısa zamanda insanların tereddütsüz ziyaret edeceği bir yer olur. Akdamar Adası için ulaşımda her hangi bir sıkıntı olmamakla birlikte adanın konumu ve üzerinde bulunan kilise görülmeye değer. İsteyenler Akdamar Adası'nda göle de görebilir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme