Van'da Beslenme Dostu Okul Projesi toplantısı

Van Halk Sağlığı Müdür Yrd. Semra Gümüş Gündüz, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Aysel Ovalıoğlu, Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü İlhami İlci'nin katılımıyla, beraber Beslenme Dostu Okul Projesi toplantısı gerçekleştirildi.

Beslenme Dostu Okul Projesi toplantısına Van'da görev yapan 13 İlçe Milli eğitim Şube Müdürleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde çalışan Diyetisyenler de katıldı.

Toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Tuğba Tekin tarafından katılımcılara beslenme dostu okul projesinin mevzuatı ve önemi anlatıldı.

Toplantıda il geneli proje kapsamındaki hedefler, planlar konuşuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin katkıları ve Toplum Sağlığı Merkezlerindeki Diyetisyenlerin işbirliğiyle projenin yürütülmesi planlandı.

İl genelinde ‘Beslenme Dostu Okul' ünvanına sahip okul sayısının arttırılmasının hedeflenmesi ile beraber okulların beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi hedeflendi.

Yapılan açıklamada; Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı ülkemizde başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada; Beslenme Dostu Okullar Programı'nın sürdürülmesi Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 17.05.2016 tarihinde ‘' Okul Sağlığı Hizmetleri İş Birliği Protokolü'' kapsamında gerçekleştirildiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme