VAN'DA FUTBOL ŞÖLENİ

Van Masterler Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1'nci Masterler Futbol Şöleni turnuvası heyecanlı maçlara sahne oldu.

Rıdvan Can

Turnuvada 40 yaş üstü futbolculardan oluşan Van Masteler, Antalyaspor, Ankaraspor ve Us Grup takımları mücadele etti. Türk futbolunun köklü kulüplerinde uzun yıllar top koşturan milli futbolcular, Van Masterler Derneği tarafından düzenlenen ‘1. Futbol Şöleni'nde Vanlılarla hasret giderdiler. Mert Korkmaz, Emre Aşık, Mehmet Naz, Erhan Küçük, Volkan Aslan, Murat Hacıoğlu, Cihan Haspolatlı ve Kürşat Doğmuş gibi dönemin yıldız futbolcuları yeşil sahada ter döktü. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van Açık Ceza ve İnfaz Kurumundaki hükümlüler ve taraftarlarla birlikte gösteri maçını izledi.

Van Atatürk Şehir Stadı'nda oynanan maçlarda Van Masteler takımını 4-1 mağlup eden Us Grup ile Antalyaspor'u 4-0 yenen Ankaraspor finale yükseldi. Van Masterler Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Masterler futbol şöleni Turnuvasına Vanlı futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

İki takım futbolcuları Van Gölü etkinlikleri kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Vangölü Nefesimizdir Sahip Çıkalım” pankartı ile çıktı. Van'ın tanıtımı açısından önemli olan futbol şöleni turnuvasında verdiği destekle büyük pay sahibi olan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, maçı taraftarlarla birlikte izledi.
Türk futbolunun köklü kulüplerinden Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Gençler Birliği, Ankaragücü, Bursaspor ve Denizlispor'da uzun yıllar top koşturan ve milli takım forması altında önemli başarılara imza atan efsane futbolcular Van'a hayran kaldı.

Van adına önemli bir tanıtım olan özel turnuva öncesinde 4 takımın ünlü futbolcularından oluşan karma ile Van Açık Ceza ve İnfaz Kurumundaki hükümlüler gösteri maçı yaptı. Bu anlamlı maçın ardından Van Masterler takımı ile US Grup takımı turnuvanın ilk maçında karşı karşıya geldi. Büyük turnuvaya ev sahipliği yapan Van Masterler takımı ilk maçında güçlü rakibine 4-1 yenildi.

Maçtan önce konuşan Emre Aşık, Mert Korkmaz, Cihan Haspolatlı, Erhan Albayrak, Volkan Aslan gibi milli futbolcular yıllar önce Van'a geldiklerini ifade ederek tekrar Van'da olmaktan ve böyle anlamlı bir turnuvada yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Van Açık Ceza ve İnfaz Kurumundaki hükümlüler ile birlikte gösteri maçını izledi. Turnuva bugün Van Masterler takımı ile Antalyaspor arasında oynanacak üçüncülük maçı ve ardından US Grup takımı ile Ankaraspor takımı arasında oynanacak final maçı ile son bulacak.

Bakmadan Geçme