Van’da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Vali İbrahim Taşyapan, seçim güvenliği ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Valilik toplantı salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Taşyapan, seçimin güven içinde geçmesi ve vatandaşların özgür iradeleriyle oylarını kullanabilmelerini sağlamakla görevli olduklarını söyledi. Seçim güvenliği ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını da belirten Vali Taşyapan, vatandaşların özgür iradeleriyle oylarını kullanmasını istedi. Doğu bölgesinde bazı illerde oy verme işleminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından saat 07.00 ile 16.00 olarak belirlendiğini de hatırlatan Vali Taşyapan, Van'ın da saat 07.00 ile 16.00'da oy kullanacak iller arasında olduğunu söyledi. Seçim günü görev yerlerine göre emniyet ve jandarmanın gerekli bütün güvenlik tedbirlerini planladığını ifade eden Taşyapan, “Bütün sandıkların başında güvenlik tedbiri almış durumdayız. Vatandaşlarımıza çağrımız, hiç kimsenin baskısına, tehdidine veya etkisinde kalmadan özgür iradeleriyle sandık başına giderek kendi iradelerini kullanmalarıdır. Bu konuda hiçbir tereddüt duymasınlar' dedi.
Van'da toplam 2 bin 19 sandıkta 599 bin 698 kişinin oy kullanacağını da belirten Vali Taşyapan, 'Bunun bin 76'sı polis bölgesinde, 943'ü ise jandarma bölgesinde, yani kırsalda yer almaktadır. Yaklaşık 7 bin personel ve jandarmamız görev yapacak. 2 bin 800 polisimiz de il ve ilçe merkezlerinde görev yapacak' ifadelerini kullandı.
Seçim propaganda döneminde partilerin iyi bir işbirliği gösterdiklerini dile getiren Vali Taşyapan, 1 Kasım seçimlerinin hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.

Bakmadan Geçme