Van'da şehirlerarası ulaşıma zam

Van'da şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarına zam yapıldı. Van-İstanbul otobüs bilet fiyatı 750 liradan 1000 liraya, Van-Ankara otobüs bilet fiyatı 600 liradan 800 liraya yükseltildi.

Akaryakıt fiyatlarındaki artıştan sonra şehirlerarası otobüsler de bu zamlardan nasibini aldı. Şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarına zam yapıldı. Buna göre en çok kullanılan güzergahlardan olan Van-İstanbul arası otobüs bilet fiyatı 750 liradan 1000 liraya, Van-Ankara arası otobüs bilet fiyatı 600 liradan 800 liraya yükseltildi. Şehirlerarası otobüs bilet fiyatları, gün geçtikçe ve mazota gelen zamlarla uçak bilet fiyatlarını yakaladı. Zamlardan en çok etkilenen memleketlerine dönecek olan vatandaşlar oldu. Yaşanan soruna kalıcı çözüm bulunmasını isteyen vatandaşlar yetkililere çağrıda bulunarak, sorunu çözecek adımların atılmasını istedi.

'Yetkililer vatandaşları ve otobüs firmalarını rahatlatacak adımlar atmalı'

Zamma tepki gösteren vatandaşlar, 'Şehirlerarası ulaşımda yapılan zam kararı hepimizi üzmüştür. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan fiyat artışları vatandaşları zor durumda bırakıyor. Hemen hemen tüm kalemlere zam yapıldı. Otobüs firmalarına da bir şey diyemiyoruz. Son günlerde ard arda akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlar onları da kötü etkiledi. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Yetkililer vatandaşları ve otobüs firmalarını rahatlatacak adımlar atmalı. Fiyat artışları karşısında herşeye rağmen dayanmaya çalışıyoruz. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin bir an evvel bitmesini umuyoruz. Ülkemiz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Yeter ki doğru politikalarla doğru adımlar atılsın' diye konuştular.

'Zam yapmak mecburiyetindeyiz'

Şehirlerarası otobüs firmaları ise, 'Akaryakıta üst üste zamlar gelince biz de otobüs bilet fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldık. Uçakla otobüslere baktığınız zaman, fiyatlar yarı yarıya. Zam yapmak mecburiyetindeyiz. Fiyatlar pahalı değil. Akaryakıt fiyatlarına baktığınız da pahalı değil. Otobüslerin maliyeti sadece mazot ile bitmiyor. Muavin, şoför ücretleri de yüksek maliyet içeriyor. Bu masraflar hep birbirine bağlı. Bazı müşterilerin bilet fiyatlarına tepkileri var. Biz mazotun litre fiyatının 25 lira olduğunu söylediğimiz zaman anlayış gösteriyorlar. Bizim de yapacak bir şeyimiz yok diyoruz. Umarız ülkemizde yaşanan ekonomik krizi bir an evvel atlatarak fiyatlar düşüşe geçer' dediler.

Bakmadan Geçme