Van'da Seyyar ve Dilenci Operasyonu

Dilenci ve seyyar satıcılarla ilgili 'Caddeler dilenci ve Seyyar İşgalinde' başlıklı haberimiz üzerine harekete geçen Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere geniş çaplı denetim operasyonu başlattı. Yetkililer sorunun ortadan kaldırılması için denetimlerin devam edeceğini açıkladılar.

Vansesi Haber Merkezi

Gazetemizde yer alan “Caddeler Dilenci ve Seyyar İşgalinde” haberi yetkilileri harekete geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri seyyar satıcı ve dilencilere yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı. Zabıta ekipleri caddede ve sokaklarda gelişigüzel seyyar satıcılık yaparak, trafiği olumsuz etkileyenler ile halkı rahatsız eden dilencilere karşı başlattıkları denetimler devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut gözetiminde sürdürülen çalışmalarda önemli sonuçlar alındı. Barut, “Van'a, son aylarda çevre illerden yeni bir göçün yaşandığına dikkat çekerek, dilencilik yapanların sayısında ciddi bir artış gözlemlendiğini vurgulayarak, yabancı uyruklu dilenci sorununun çözümü için İl Göç İdaresi ile koordineli bir çalışma sonucunda, bunların il dışına göndermelerinin sağlanacağını söyledi.

Van'da son dönemde cadde ve sokaklarda ciddi bir seyyar satıcı yoğunluğunun yaşandığına dikkat çeken Barut, “İlçe belediyeleriyle koordine sağlayan özellikle son zamanlarda çoğalan seyyar satıcılar ve işportacıların kurallara uyması için çalışma başlattık. İlk etapta satıcıların semt pazarlarına yönlendirilerek mağdur olmamalarını sağlıyoruz. Kuralların uygulanması için gereken hassasiyeti göstereceğiz. Yerel yönetim anlayışı gereği ve hizmet kalitesine yönelik kentte denetimler artarak devam edecektir. Vatandaş memnuniyeti her yerde ön planda tutulacak. Kentimizin yaşanabilir bir kent olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme