Van’da ‘Ufka Yolculuk’ Ödül Töreni

Van Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen ‘Ufka Yolculuk Hadis Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.

Van Bilgi Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen hadis yarışmasında dereceye giren 30 kişiye ödülleri törenle verildi. İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende bir konuşma yapan eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, özellikle çocuk eğitiminin önemine değindi. Anne ve babalara nasihatlerde bulunan Aslanhan, “Biz anne ve babalar, son zamanlarda çocuklarımız için ettiğimiz dualarda sıkıntı yaşıyoruz. Biliniz ki çocuklarınız sizin dualarınızdır. Bugün bizim gençlerimizi; hedefsiz, amaçsız, kimliksiz, karaktersiz, şahsiyetsiz, inançsız ve geçmişini, tarihini, kültürünü bilmeyen, yeri gelince dedelerine dahi söven, gelecekten de bihaber televole kültüründe bir gençlik yetiştirmek istediler. Maalesef bunu da başardılar. Bunun karşısında duracak olanlar da bizleriz. Bizim emeğimiz, bizim gözyaşımız ve bizim çabamız olan çocuklarımız bu tuzağa düşmemelidir. Tabi bu da çocukların; cep telefonlarından, bilgisayarlardan, tabletlerden uzaklaşıp hedef ve hayallerini belirlemelerinden geçiyor” dedi.
Bilgi Derneği Başkanı Doç. Dr. Tahir Kahraman ise, “Bu yıl, Ufka Yolculuk Kültür Yarışması'nın dördüncüsünü düzenliyoruz. Geçen yıl ulaşamadığımız ilçelerimize, bu yıl ulaşabildik. Burada yarışmaya destek verip katılanlara ve bununla birlikte başarı sağlayan yarışmacılara teşekkür ediyoruz. Kaybedeni olmayan yarışmada Allah'u Teâlâ'ya kulluk yolunda ne kadar hedefe ulaşabilirsek o kadar iyidir” diye konuştu.
Güzel hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşması için dua ettiğini söyleyen Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas da, “Peygamber Efendimizin (sav) Nübüvvet ve Risalet çeşmesinden içmedikçe, Efendimizin (sav) sofrasından istifade etmedikçe, Nübüvvet ve Risalet sürmesiyle gözlerimizi sürmelemedikçe biz yaradılış gayesine uygun geleceğe yönelik kendimizi yetiştirmemiz ve Allah'ın rızasını kazanmamız mümkün değildir. Dolayısıyla Bilgi Derneği'nin bu kıymetli kültür hizmetlerini ve çalışmalarını tebrik ediyoruz. Bu hizmetlerin mayasını çalan üstatlarımıza minnettarız. Dolayısıyla bu güzel hizmetlerin devamını diliyoruz. Gün geçtikçe bu güzel hizmetlerin daha da geniş halk kitlelere ulaşması için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. 3 kategoride düzenlenen yarışmada birincilere bin, ikincilere 750 ve üçüncülere ise 500 TL'lik ödül çekleri verildi.
Programa Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İl Millî Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bakmadan Geçme