Van'dan, Şemdinli'ye yardım eli

Köy Okullarına yardım projesi kapsamında Van'dan, Şemdinli'de bulunan öğrencilere giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

İlhan Siyahtaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik Mahallesi Şehit Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Geçen sene Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden mezun olan Hüseyin Biçer, kendi imkanları ile başlattığı kampanya ile öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Üniversite yıllarında köy okullarına yardım projesini başlatan ve kampanya çerçevesinde birçok ihtiyaç sahibi öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımında bulunan Hüseyin Biçer bu kez de Irak sınırında bulunan okullara yardım götürüyor.

‘'Yardımlarımız Devam Edecek''

İhtiyaç sahibi öğrencileri tespit edip hayırsever vatandaşlardan topladıkları yardımları öğrencilere ulaştıran Hüseyin Biçer, ‘' Köy okullarına yardım projesi fikri üniversite öğrencisi olduğum yıllarda hayata geçirdiğim bir projeydi. Projeye başladığım yıllarda topluluk halinde belirlenen köy okullarına kışlık kıyafetler ve kırtasiye malzemesi desteği sunuyordum. Yüzüncü Yıl Üniversitesinden mezun olduktan sonra projeyi tek başıma yürütmeye başladım. Zor ve uğraştırıcı bir iş olmasına rağmen yaptığım yardımlar beni çok mutlu ediyor. Çocuklara üşümemeleri adına elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Başta Van olmak üzere çevre illerdeki birçok köy okuluna çeşitli yardımlar götürdüm. Bu desteği başta Vanlı iş adamları, STK, farklı illerden arkadaşlar ve Van'daki hayır severler sayesinde gerçekleştiriyorum. Şuana kadar 4 köy okuluna, birçok aileye ve sanat sokağında peçete satıp tartıcılık yapan çocukların ailelerine elimi uzattım. 5 yıl boyunca imkanlarımca umut olup çocukların yüzlerini güldürmeye çalıştım. Destek verenlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme