VAN'DAN SİYASET AKADEMİSİNE REKOR BAŞVURU

AK Parti'nin 38 ilde Siyaset Akademisi'ne Van'da rekor başvuru gerçekleşti. Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Emre Güray, 877 müracaatın olduğunu, bu rakamın Van'ı İzmir ve Ankara'nın ardından üçüncü sıraya taşıdığını, nüfus bakımından ise birinci sırada yer aldıklarını söyledi. Güray, müracaat edenler arasında parti üyeliği bulunmayanların çokluğunun ise dikkat çektiğini söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Siyaset Akademisi müracaatlarının 31 Ocak tarihi itibari ile son bulduğu ve Türkiye genelinde 11 bin kişinin kayıt yaptığı bildirildi.

AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Emre Güray, en yüksek müracaatın bin 14 kişi ile İzmir'de olduğunu, ikinci sırada Ankara'nın yer aldığını, üçüncülüğün ise 877 kişi ile Van'ın bulunduğunu söyledi.
İlk dersin 27 Şubat'ta yapılacağını sözlerine ekleyen Güray,” Bu dönem siyaset akademisi tarihimizin en fazla katılımı olan, en fazla tercihi edilen dönemi oldu. Van bu anlamda en çok başvurunun yapıldığı 3. il durumundadır. Van'da 877 başvuru yapıldı. En çok başvurunun yapıldığı il bin 14 başvuruyla İzmir olmuştur. Nüfusa oranlandığında ise Türkiye genelinde en fazla başvurunun yapıldığı il Van'ın ve başvuru yapanların çoğunun parti teşkilatı dışından olması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Başvuranların büyük kısmı siyaset yaparak ilimize, bölgemize ve ülkemize hizmet etmek isteyen vatandaşlarımızdır. AK Parti Siyaset Akademisi 19'uncu dönemi eğitimleri 38 ilde gerçekleştirilecek. 27 Şubat'ta yapılacak. AK Parti Siyaset Akademisi'nde eğitim görenlere ilk ders tüm Türkiye'de eş zamanlı olacak şekilde Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından verilecektir. Ders programları önümüzdeki günlerde netleşerek katılımcılara bildirilecek” dedi.

Bakmadan Geçme