VanFed İstanbul'da bir İlke İmza Atıyor

32 Dernek, 'İstanbul'da Van Aşkına' ilkesiyle sahaya iniyor. İstanbul'da önemli bir nüfusa sahip olan Vanlılar, on binlerce insanın katıldığı piknik şenliklerinden sonra bu kalabalığı sportif alanlarda da göstermeyi amaçlıyor.

Merkezi Esenyurt' ta bulunan İstanbul Van Dernekler Federasyonu (VanFed)400 bin Vanlının yaşadığı İstanbul'da; bir ilke daha imza atarak İstanbul ilinde faaliyet gösteren ve VanFed'e üye olan 70 dernekten 32 Derneğin katılımı ile Dernekler arası Geleneksel 1.Futbol Turnuvasını başlattı.

Futbol Turnuvası ile ilgili yönetim kurulu tarafından hazırlanan basın açıklaması şöyle:

VanFed öncülüğünde başlatılan bu turnuvanın amacı; İstanbul'da yaşayan bütün Vanlıları bir araya getirme, birbirlerini tanıma ve kaynaşmalarını sağlama; gelenek, göreneklerini, örf ve adetlerini koruyarak metropol şehir İstanbul'a adapte olmalarını sağlamak; Vanlıların ticarette, siyasette ve bürokraside biraya gelmelerini sağlamak, işbirliği arayışına girmelerini sağlamak, sporun ve spor yapmanın kişisel sağlığı korumanın yanında, gençlerin boş zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak, kötü alışkanlıklar edinmelerini engellemek, ailesine, çevresine, ülkesine faydalı bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak.

30.04.2017 Pazar günü saat 15.00'te Eyüp Alibeyköy Spor Tesislerinde başlayacak olan ve iki ay sürecek olan Turnuvamızın hayırlı, uğurlu, kazasız, belasız geçmesini temenni eder, Turnuvaya katılan bütün takımlarımıza başarılar dileriz. Bütün Vanlı hemşerilerimiz turnuvamızı izlemeye ve desteklemeye davet ediyoruz.

VAN DERNEKLER FEDERASYON YÖNETİM KURULU

Bakmadan Geçme