Vangölü Lunapark Dolup Taşıyor

Ramazan ayı ve sıcak havalar nedeniyle gündüz açık yerlere çıkamayan vatandaşlar iftar sonrası açık alanlara akın ediyor. İskele sahilinde yeni açılan Lunapark akşamları dolup taşıyor.

İlhan Siyahtaş

Vatandaşlar iftar sonrası aileleri ve dostlarıyla geceleri soluğu Edremit, İskele, Lunapark, park ve yeşil alanlarda alıyorlar.

Edremit ve İskele sahilinde akşamları insan yoğunluğu nedeniyle adım atacak yer bulunmazken İskele Yaşar Kemal parkı yanında yeni hizmete giren Vangölü Lunaparkı her akşam dolup taşıyor. Yaklaşık 29 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Mehmet Yakın 20 personel ile Van halkına hizmet verdiklerini söyledi.

Yakın “ 29 yıldır eğlence sektörünün içindeyim. İskele'de yeni hizmet vermeye başladık. Vangölü Lunaparkı içinde Ranger, Atlı Karınca, Tranpolin Zıpzıp, Çarpışan Arabaları, Uçan Sandalye Sekolin, Gondol, Çocuk Treni gibi çocukların, vatandaşların eğlenebilecekleri aletler var. Vatandaşlar yorucu çalışma ve şehir psikolojisinden kurtulmak amacıyla buraya gelerek stres atıyorlar. İskele sahiline akın akın gelen vatandaşlarımız çocuklarıyla güven ve huzur içinde dinlenirken gölden esen serin havayı soluyorlar. Van'ın bu tür dinlenme ve eğlence alanlarına, çay bahçelerine, yeşil alanlara daha çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme