Van'ın cadde ve sokakları kötü kokuyor: Sorunlar çözülemiyor

Şehir merkezinin farklı noktalarında yaklaşık 3 aydır akmayan sular nedeniyle bazı cadde ve sokakların kötü koku saçtığını söyleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek çözüm bulunmasını istedi.

Yaşanan su kesintisi esnaflardan ve vatandaşlardan tepki çekiyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar ve işletme sahibi esnaflar, su kesintisinden dolayı mağdur olduklarını, hijyenik ortamda hizmet veremediklerini belirttiler.

Esnaflar yaptığı açıklamada, “İçme suyumuz sık sık kesiliyor. Bazı günler sabah saatlerinde bir, iki saat aktıktan sonra gün boyu sular kesilmektedir. Çok mağduruz. Su olmadan temizlik olmuyor hiçbir iş yapılmıyor. Özellikle hava sıcaklıklarının had safhaya ulaştığı bir dönemde suların kesilmesi büyük mağduriyet yaşatıyor. Su ihtiyacımızı rahat bir şekilde karşılayamıyoruz. Damacanalarla dükkanlara su taşıyoruz. Taşıma suyla temizlik yapmak zorunda kalıyoruz. Yapılan temizlik içimize sinecek şekilde olmuyor. Su kesintileri bizleri canımızdan bezdirdi. Derdimizi anlatmadığımız kurum kalmadı. Yaşamış olduğumuz sorunu kim çözecek? İşyerimiz hijyenden yoksun, cadde ve sokaklarımız kötü, kötü kokuyor. Şehir merkezinde kötü kokudan dolayı yürüyemiyoruz. Yetkililer bunu görmüyor mu? Birileri artık sesimize kulak verip su kesintilerine son versin. Bir an evvel insanları bu kötü kokudan kurtarsınlar. Bizler buna layık değiliz” dediler.

“VASKİ'NİN SU KESİNTİLERİNDEN BIKTIK”

Gazetemize konuşan esnaflar, “21. Yüzyıldayız ve yaklaşık 3 aydır sularımız doğru düzgün akmıyor. Bidonlarla camilerden su taşıyoruz. 3 ay önce böyle bir sorun yaşayacağımızı söyleselerdi güler geçerdik. Maalesef 3 aydır sularımız akmıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Su kesintilerinden dolayı iş yapamıyoruz. Dükkanımızın temizliğini yapamıyoruz. Alışveriş yapmaya gelen insanlara su kesintilerinden dolayı hijyenik ortamda hizmet veremiyoruz. İnsanların bizim yüzümüzden mikrop kapıp hastalanmalarını istemiyoruz. Abdest alıp namaz kılamıyoruz. VASKİ'nin su kesintilerinden bıktık. VASKİ'yi arayıp neden su akmadığını sorduğumuzda tatmin edici cevap alamıyoruz. Karşımızda muhatap yok. VASKİ sorunları çözemiyor. Yaşamış olduğumuz sorunu kim çözecek? İşyerlerimiz hijyenden yoksun, cadde ve sokaklarımız kokuyor. Şehir merkezinin bazı kısımlarından geçerken ağzımızı, burnumuzu kapatıp geçmek zorunda kalıyoruz. Yetkililer bunu görmüyor mu? Kimse sorunumuzu görmemezlikten gelmeye kalkmasın. Yetkililere sesleniyoruz. Lütfen yaşamış olduğumuz su kesintilerine karşı bir çözüm üretin. Biz artık sularımızın akmasını istiyoruz. Umarız bu sorun bir an evvel çözülür” diye konuştular. HABER: BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme