Van’ın İmarı Tartışıldı

Van’ın imar planı ve kentte imar planı ile ilgili yaşanan sıkıntılar Kent Konseyi üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire başkanlığı yetkilileri tarafından görüşüldü.

İlhan Siyahtaş

Kentte imar planı ile ilgili yaşanan sıkıntılar masaya yatırılarak tartışıldı. Kent konseyi bu haftaki toplantı konusu olan İmar planı ile ilgili sorun ve sıkıntıları Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi başkanı ile görüştü.

Yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, “ Tüm kurum, kuruluş ve halkında desteklediği bir planlamanın, kişisel ve siyasi çıkarlardan arındırılmış bir imar planının başarı elde edebileceği kanaatindeyim. Bilindiği gibi Türkiye'de yüzyıllık imar planı düzenleyen teşkilatlar var. Hem sosyal hem de siyasal ve toplum mühendisliği tarafından da planlama yapabilen bu teşkilatlardır. Bir kent veya ülke için planlama işi gerçekten çok önemli bir çalışmadır. Bu aşamada biz Kent Konseyi olarak kentin imar planını önemsiyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Cihan Vahap Elmas ise, “ Kent konseyinin Kentteki imar planı ile ilgili görüşlerini önemsiyoruz. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı olarak kentin uzun vadeye yayılabilecek proje çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen dönemlerde yaptığımız çalışmalar ve projelerimiz ile ilgili Eş Başkanlarımız tarafından basın ve kamuoyu bilgilendirilecektir” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

Bakmadan Geçme