Van'ın sultanları sahipsiz kaldı

Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde mücadele eden Van Büyükşehir Belediye Spor Kadın Basketbol Takımı bu hafta İstanbul'da oynanması gereken İstanbul Emlak Konut deplasmanı maçına maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemedi. Yardımcı antrenör Emre Soysal 'Takımımız bugüne kadar kulüpten tek kuruş yardım almamıştır. Aydın Nazilli Belediyespor maçına da gidemezsek federasyon tarafından lig fikstüründen çıkarılacağız. Van için utanç tablosudur' dedi.

Rıdvan Can

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Liginde mücadele eden ve 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak yoluna devam eden Van Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı bugün saat 15:00'da İstanbul'da oynanması gereken İstanbul Emlak Konut Spor Kulübü maçına maddi imkansızlıklar nedeniyle gidememesi Van'da üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

“Yetkililer takıma sahip çıksın”

Van Büyükşehir Kadın Basketbol takımı yardımcı antrenörü Emre Soysal, yetkililerin bir an önce kendilerine destek vermesi gerektiğini belirterek, “Kadınlar bölgesel ligde yer alan ve tamamı Vanlı kızlardan oluşan basketbol takımımızın Cumartesi günü saat 15:00'da oynayacağı İstanbul Emlak Konutspor maçına maddi yetersizlikler gerekçe gösterilerek gönderilmedi. Takımımız bugüne kadar kulüpten tek kuruş yardım almamıştır. Sporcuların formaları ve ayakkabıları takım antrenörleri tarafından alınmıştır. Bu sıkıntılara rağmen çok güçlü rakiplere karşı mücadele eden takımımız yeterli desteği bulamamaktadır. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Aydın Nazilli Belediyespor maçına da gönderilmezsek federasyon tarafından lig fikstüründen çıkarılacağız. Van için utanç tablosu olacak bu durumun yetkililer tarafından bir an önce dikkate alınmasını istiyoruz. Takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Sporcuların zor şartlar altında verdiği emeğin göz ardı edilmemesi tek dileğimizdir” ifadelerini kullandı.

Emlak Konut karşısında sahaya çıkamayan Büyükşehir Belediye Spor Kadın Basketbol Takımı kurallar gereği hükmen mağlup sayılacak.

Bakmadan Geçme