VAN'IN TANITIMI HERKESİN MESELESİDİR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Vakfı'nın eylül ayında İstanbul Yeni Kapı'da düzenleyeceği 'Van Tanıtım Günleri' etkinliğine kurumların destek vermesi gerektiğini söyledi.

Burhan Ergin

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonunda vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları ve STK temsilcilerinin yer aldığı toplantı, Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışını yapan Vali Zorluoğlu, Van'ın tanıtımına katkı sunmak istediklerini vurgulayarak, “Van'ın Anakara ve İstanbul'da daha önce böyle organizasyonları olmadı. Ancak bu sene İstanbul'daki Van Vakfımız gündeme getirdiği “Van Tanıtım Günleri” etkinliği önceki valimizle görüşülmüştü. Ben geldikten sonra da istişarelerimiz devam etti. İstanbul'da Van'ın tanıtımını yapmak üzere “Van Tanıtım Günleri” gerçekleştirmek istiyoruz. Biz yereldeki ilgili kurumlar, kuruluşlar olarak bu etkinliğe katkı sunacağız ve aktif bir şekilde rol alacağız. İyi bir şekilde yapılması için bütün kurumların sahiplenmesi ve destek vermesi gerekiyor. Van'ın tanıtımı herkesin ortak meselesidir. Bizde buna kendi işimiz olarak bakacağız” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Zorluoğlu, Eylül ayının başında Yeni Kapıda düzenlenecek organizasyon için gereken desteği sağlayacaklarının altını çizerek, “Valilik olarak biz bu işin sahibiyiz. İnşallah el biriliğiyle Van'ın tüm değerlerini İstanbul'da hem İstanbullulara hem de bütün vatandaşlarımıza hatırlatacağız. Çok büyük bir organizasyon olacağına inanıyorum. Umarım tanıtım günlerinde, Van'ımızın güzel kültürünü, tarım ve hayvancılığını, yemeklerini, türkülerini, tarihi ve kültürel tüm değerlerini hem İstanbul'a hem bütün vatandaşlarımıza hatırlatmış olacağız. Katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantı Vali Yardımcısı Sinan Aslan'ın başkanlığında devam etti.

Bakmadan Geçme