VAN'IN YARINI

Erdal Şahin yazdı...

Bir şehrin yarınını ve geleceğini belirleyen en önemli faktör,kuşkusuz sahip olduğu her anlamda kaliteli donanımlı ve eğitimli insanlarının varlığıdır.

Şüphesiz bu da o şehrin geleceği anlamına gelen yeni nesle yani insan unsuruna ciddi anlamda bir yatırım yapmaktan geçer. İnsan faktörünü önemsemeyen buna yatırım yapmayan hiçbir yapı,oluşum,sistem,devlet, adına ne derseniz deyin parlak bir geleceğinden söz etmek mümkün değildir.

Bu yüzden en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır.

İnsanı merkeze alarak yapılacak çalışmalar,yatırımlar sosyal, kültürel, ekonomik vb birçok başlıkta geniş bir çerçevede ele alınıp yapılabilecek olan çalışmalardır.

Elbette bu çalışmaları da ancak bir dert,bir misyon ve vizyon sahibi yönetici ve idarecilerin yapabileceği onların gayretleriyle gerçekleştirilecek çalışmalardır.

Böylesi idarecilere sahip şehir ve beldeler şanslı ve geleceği parlak yerlerdir.

Şehrimiz adına konuşursak şayet,hiçbir zaman olmadığı kadar şimdi bir umut içindeyim ben. Umut ediyorum ki Van'ımızın yarını,yarınları güzel olacaktır. Çünkü hikayemizi güzelleştirmek için şimdiye kadar hiç görmediğimiz bir valiye bir yöneticiye sahip olduk. Valimiz Sayın Ozan Balcı Van'da göreve başladığından beri yaptığı çalışmalara ortaya koyduğu vizyona baktığımızda bunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sayın valimiz Van'a gelir gelmez bir iki hafta içerisinde 16 ana konu başlığından oluşan 'Van'ın Geleceği Çalıştayı' adı altında Van'ın yarınını ciddi bir şekilde olumlu anlamda etkileyecek bir çalışmanın yol haritasını oluşturdu ve hızlı bir şekilde çalışmalara başlanıldı.

Bu çalıştay neticesinde komisyonlar kurularak sorunlar ve yapılacaklar masaya yatırıldı. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre, turizmden ulaşıma, iletişime, enerjiye, kırsal kalkınmadan tarıma kadar birçok konu başlığından oluşan önemli projelere start verildi.

Etüt Van projesi,Kitap Van projesi, spor Van projesi Sağlık Van projesi, Akademi Van projesi bunlardan sadece birkaçı. Bu projeler bir bir hayata geçirildiğinde kelimenin tam anlamıyla Van uçmuş olacak. Bu anlamda Van'ın geleceği aydınlıktır inşallah.

Elbette bu projelerin her biri çok önemli ve anlamlıdır Van'ın geleceği noktasında hepsinin ayrı bir önemi ve yeri vardır. Ancak benim bu projeler içerisinde en çok önemsediğim ve anlamlı bulduğum eğitim ile ilgili ve insana yatırım anlamına gelen üç projedir. Bu diğerlerini önemsemediğimiz anlamına gelmez elbette.

Önemsediklerimizi ifade edecek olursak şayet Kitap Van ,Akademi Van ve Etüt Van projeleridir bunlar.

Bu projeler bir bir hayata geçirildi geçiriliyor. Temennimiz odur ki inşallah her birinin başarılı bir şekilde devam edip bitmesi ve Van'ımızın insanımızın yarınını her anlamda güzelleştirmesidir.

Bu projelerden biri olan ve içerisinde Yazarlık Akademisi, Sinema Akademisi, Güzel sanatlar Akademisi ve Medeniyet söyleşileri adında 4 ana konudan meydana gelen, her biri kendi alanında Ülkemizde ün yapmış 16 şair yazar ve sanatçının katılım ve sunumları/dersleriyle 8 ay sürecek ve 400 öğrencinin katılacağı 'AKADEMİVAN' Projesidir.

Türkiye'de portre yazarlığı denince akla ilk gelen isim olan Yazar Fahri Tuna beyin müellifi olduğu bu anlamlı proje Valimiz Sayın Ozan Balcı beyin himayelerinde birçok kurumun da koordinasyonuyla 12 Ekim Çarşamba günü ünlü Şair Nurullah Genç programı ile startı verildi.

Van Valiliği, Büyük Şehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Van Kültür Turizm Müdürlüğü ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ortak paydaşlığıyla yürütülecek bu projenin Vanlı birçok gencimizin yeteneklerini keşfedip geliştirmelerine büyü katkı sunacağına inanıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. Van'ımızın geleceği güzel ve aydınlık olsun.

Bakmadan Geçme