Vanlı boksörlerden bir Türkiye şampiyonluğu daha

Türkiye Boks Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Yalova'da düzenlenen Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı sporcularından 52 kg Azad Demirhan Türkiye Şampiyonu, 49 kg Mert Öztürk ise Türkiye Üçüncülüğü kazanmanın mutluluğunu yaşadılar.

Vansesi Haber Merkezi

Yalova 90.Yıl Spor Salonunda 60 ilden, 480 sporcunun 10 farklı sıklette mücadele ettiği Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boksörleri kazandıkları Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Üçüncülüğü dereceleri ile şampiyonaya damga vurdular. Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda mücadele eden, Vanlı boksörlerden 52 kg Azad Demirhan Türkiye Şampiyonu olurken, 49 kg Mert Öztürk ise şampiyonayı Türkiye Üçüncülüğü madalyası ile tamamladı.

Turnuvada dereceye girenlere ödülleri Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, eşi Adalet Bakanlığı Daire Başkanı Çelebi Yılmaz, Yalova Belediyesi Başkanı Vefa Salman, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Başkan Vekili Hasan Kartal, Asbaşkan Mahmut İbiş ile Yalova Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan verdi.

Yapılan ödül töreninde konuşan, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İlimizde ilk kez uluslararası düzeyde bir spor müsabakası düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirten Vali Yılmaz, bunun ileriki yıllarda ulusal ve uluslararası benzer müsabakaları Yalova'nın ev sahipliğinde yapmak için önemli bir deneyim olduğunu belirterek böyle yoğun katılım olduğu şampiyonaya katkı sunan herkese teşekkürlerini ileterek, dereceye giren bütün sporcu ve antrenörlere ise bundan sonraki katılacakları müsabakalarda başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Yalova'da yapılan Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına ve boks takımımıza yoğun ilginin olduğunu vurgulayan Milli Boks Antrenörü Ayhan ÖZ ise yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi; “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından, Yalova ilimizde düzenlenen ve ülkemizin 60 ilinden toplamda 480 boksörümüzün katılım sağladığı şampiyonaya bizlerde ilimiz adına 9 sporcumuz ile katıldık. Boksörlerimizden 52 kg Azad Demirhan ilimize Türkiye Şampiyonluğu kazandırırken, 49 kg Mert Öztürk sporcumuz ise ilimize, Türkiye Üçüncülüğü madalyasını kazandırdı. Federasyonlarımız tarafından bu müsabakaların olması hem bizler için hem sporcularımız içinde çok güzel. Farklı turnuvalarda yeteneklerimizi sergileyerek büyük başarılarla ilimizin adını duyurmak bizleri çok mutlu ediyor. Aldığımız Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye Üçüncülüğü dereceleri ile bizlere mutlulukların en güzelini yaşatan bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. İlimiz adına katıldığımız müsabakalarda aldığımız derecelerimiz ile hedefimiz olan, 2016 Rio Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil edecek sporculardan birinin de; Van'lı boksörlerimizden olması yolunda çalışmalarımıza emin adımlarla ilerliyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde başta, Türkiye Boks Federasyonumuz olmak üzere ve yine bu organizasyona katılmamızda emeği geçen başta il müdürlüğümüz olmak üzere bütün herkese şahsım ve sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme