Vanlı çocuklar Gazze için yürüdü

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla Van Filistin Destek Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte Vanlı çocuklar Beşyoldan başlayıp Kent meydanına kadar yürüdü.

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda bu zamana kadar binlerce çocuk, yaşlı, kadın ve Filistinli hayıtını kaybetti. Saldırıları protesto etmek amacıyla Van Filistin Destek Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte Vanlı çocuklar beşyol valilik binası önünden Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kent Meydanına kadar yürüyerek saldırıları protesto etti. Vanlı çocuklar İsrail'in ürünlerine boykot çağrısında bulundu. Ailelerinin eşlik ettiği çocuklar sık sık Hamas'a selam, direnişe devam sloganları attı.

“FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR SOKAKLARDA ÖZGÜRCE GEZEBİLMELİ”

Vanlı çocuklar tarafından yapılan açıklamada, “Bizler çocuklar olarak bilinçli, özgür ve mutlu çocuklarız. Bugün bizim gibi mutlu ve özgür olmayı hak eden tüm çocuklar adına siz büyüklere ve bizi dinleyen arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Ben sıcak ve güvenli bir evde yaşama hakkına sahibim. Güvensiz bir yığın tuğlanın arasında uyumak istemiyorum. Filistinli Zeynep de güvenli ve Sıcak bir evde yaşamalı. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Ben karnım acıktığında sağlıklı ve temiz yemekler yeme hakkına sahibim. Kuru ve küflü ekmek yiyip çamurlu su içmek istemiyorum. Filistinli Ahmed de temiz ve lezzetli yemekler yemeli. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Ben okula gidip gelecekte ülkeme ve dinime faydalı bir insan olmak için eğitim alma hakkına sahibim. Yaralanma ve hakarete uğrama korkusuyla evde kalmak istemiyorum. Filistinli Rabia da eğitim alıp doktor olabilmeli. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Ben hasta olduğumda doktorda tedavi olma ve ilaç kullanma hakkına sahibim. Siyonist bir asker tarafından vurulup ölmek istemiyorum. Filistinli Ahmed Yasir de ölmemeli. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Ben sokaklarda özgürce dolaşma hakkına sahibim. Karanlık bir odaya kapatılıp kuşların uçuşunu görmekten mahrum kalmak istemiyorum. Filistinli Muhammed de özgürce sokaklarda gezebilmeli. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Ben en sevdiğim oyunları arkadaşlarımla oynama hakkına sahibim. Elime taş alıp eli silahlı askerlerden kaçmak istemiyorum. Filistinli Meryem de evcilik oynayıp bebeğinin saçını örebilmeli. Biz çocuğuz ve haklarımız var. Bizim sıcak ve güvenli evlere ihtiyacımız var. Sokaklar bizim evimiz değil. Bizim temiz ve sağlıklı yiyeceklere ihtiyacımız var. Otlar ve çamurlu sular bizim yemeğimiz değil. Bizim okula gitmeye defterlerimize yeni bilgiler yazmaya ihtiyacımız var. Eli silahlı Siyonist askerlere karşı taşla savaşmak bizim görevimiz değil. Bizim hasta olduğumuzda hastaneye gitmeye ihtiyacımız var. Siyonist askerler tarafından vurulup sakat kalmaya değil. Bizim gökyüzünde uçurtma uçurmaya ihtiyacımız var. Gökyüzünden gelen bombadan kaçmaya değil. Peki, size soruyorum. Filistinli Ahmed'in, Zeyneb'in bunlara ihtiyacı yok mu? Biz gülerken onların ağlamasına niye izin veriyorsunuz? Biz oyun oynarken onlar niye ölüyor? Ey vicdanı olan insanlar Filistin'deki çocukların sesini duyun” dediler.

Yürüyüş etkinliği duaların okunmasıyla sonlanırken, çocuklar sık sık tekbir getirdi. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme