Vanlı çocuklar ‘Sevginin Melekleri’ ile ısınıyor

Van’da eğitim öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için sosyal medyada ‘Sevginin Melekleri’ ismiyle giysi yardımı kampanyası başlatan yazarımız Sevgi Başıbüyük, Türkiye’nin çeşitli illerinden gönderilen giysileri 9 okulda 465 öğrenciye ulaştırdı. Sevgi Başıbüyük ve kampanyaya büyük destek sağlayan yazarımız Azmi İlvan ilk olarak Gürpınar’ın en ücra köşesinde bulunan Oğuldamı Mahallesi'ne bağlı Taşanacak mezrasında tek derslikli konteyner okulda eğitim gören öğrencileri baştan aşağı giydirerek yüzlerini güldürdü.

İlhan Siyahtaş

Minik öğrencilerin kış aylarında üşümemeleri için giysi kampanyası başlattıklarını anlatan Sevgi Başıbüyük, 'Kampanya büyük ilgi gördü. Yardımseverlerin mağazalardan satın alarak gönderdiği kıyafetleri, itap ve kırtasiye malzemelerini okullara ulaştırıyoruz. İlk etapta 465 öğrenciye yardımlarımızı ulaştırdık. İlk dağıtım yerimiz olan Gürpınar Oğuldamı Mahallesi Taşanacak mezrasındaki öğrencilerin konteynerde eğitim götürdüğüne tanık olduk. Bu manzara bizi çok üzdü. Biz çocukların daha uygun koşullarda eğitim görmesi için bu mahalleye en az 2 derslikli bir okul yaptırmak üzere kampanya başlatacağız' dedi.

İlk ve ortaöğretim çağına gelmiş ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin kış mevsiminde üşümemeleri amacıyla sosyal medyada ‘Sevginin Melekleri' ismiyle giysi ve kırtasiye kampanyası başlatan Vansesi Gazetesi yazarı Sevgi Başıbüyük, kampanyada toplanan giysileri kampanyanın destekçilerinden Azmi İlvan ile birlikte Van'ın en ücra mahallelerinde bulunan okullardaki öğrencilere ulaştırdılar.

“9 okulda 465 öğrenciyi giydirebildik”

Geçen sene ilkini başlattığı kampanyada onlarca öğrenciyi giydiren Başıbüyük, daha birçok öğrencinin desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, daha fazla öğrenciye ulaşmak için sosyal medyada ‘Sevginin Melekleri' adı altında kampanya başlattıklarını söyledi. Sevgi'nin Melekleri projesinin, öncelikle Van'daki öğrencileri giydirmeyi amaçladığını dile getiren Başıbüyük, “Geçmiş dönemde yaptığımız çalışmalarda az sayıdaki okula ulaştığımızı fark ettiğimiz için bu sene Sevgi'nin Melekleri projesi ile sosyal medyada daha büyük bir kitleye ulaştık ve daha organize bir şekilde toplam 9 okulda 465 öğrenciyi giydirebildik. Öğrencilerimize iç çamaşırdan pantolonuna, ayakkabısından montuna hazırladığımız paketlerimizi, okullarına giderek, Sevgi'nin Melekleri sayfa dostlarının sevgilerini, selamlarını götürerek teslim ettik. Biz bir öğrenciyi kabanı, kazağı, iç çamaşırı, pantolonu, ayakkabısı, çorabıyla baştan aşağı giydirdik. Giysileri parça parça dağıtmış olsaydık yaklaşık 3 bin öğrenciye ulaşmış olacaktık. Fakat bizim amacımız rakamı yüksek tutmak değil, Melek olan çocuklarımızı kampanyanın amacına uygun şekilde giydirerek mutlu etmektir. Proje kapsamındaki en önemli hedefimiz, hiç kullanılmamış kıyafetleri öğrenci kitlelerine ulaştırmaktı ve ne mutlu bize ki, bunu başarabildik. Kıyafet temininin yanı sıra, öğrencilerin gelişimlerinde çok önemli rol alan okul eğitim enstrümanlarını da öğrencilerimize hediye ettik” dedi.

“Giyimin yanı sıra kitap eksikliklerini de tamamlamayı hedefliyoruz”

Yarım elma gönül alma anlayışıyla yola çıktıklarını dile getiren Başıbüyük, yardımseverlerin desteği ile projeyi ileriki dönemlerde büyüterek daha fazla öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Van bölgesi ve özellikle köylerde eğitim başarı oranının istenilen düzeyde olmadığı ve bunun ana sebebinin araştırma, geliştirme ve test kitaplarının eksikliği olduğunu vurgulayan Başıbüyük, “Projemizin devamında bu eksikliğin giderilmesine önem vererek, giyimin yanı sıra kitap eksikliklerini de tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sevgi'nin melekleri dostlarına teşekkür ediyorum”

Gürpınar ilçesi Oğuldamı Mahallesi'ne bağlı Taşnacak mezrasındaki öğrencilerin konteynır okulda eğitim gördüğünü ve bunun kendilerini derinden yaraladığını vurgulayan Başıbüyük, “Bu mahallemize betonarme binadan en az 2 derslikli okul yapmak üzere kampanya başlatacağız. Okul için tüm yardımseverlerimizin destek –olacağına inanıyorum. Türkiye'mizde hiçbir yavrumuz konteyner içinde ve bu şartlarda eğitim almayı hak etmiyor. Daha aydın bir gelecek için birlik olma zamanımızın geldiğini düşünüyoruz ve eğitimde seferberlik yapmamızın gerekliliğini hep beraber fark edelim istiyoruz. Ufak bir dokunuşla çocuklarımıza büyük bir gelecek sunabiliriz. Biz nisan yağmurları olalım, onlar hepsi birer papatya olarak yollarına başarıyla devam etsinler. Tüm yardımseverlerin projemizin devamında desteklerini bekliyoruz. Bu proje kapsamında bizi yanız bırakmayan İstanbul'dan Van'a gelerek giysi dağıtımının her aşamasında samimi desteğini eksik etmeyen Sayın Azmi İlvan'a ve Vansesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sayın İkram Kali'ye, yine İstanbul'dan gelen Sayın Şefik Alıçı'ya, Sayın Evrim Rızvanoğlu'na ve bütün Sevgi'nin melekleri sayfa dostlarına yardım ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Meleklerimiz bu kış üşümeyecekler. İyi niyetlerle yola başlattığımız kampanyamız amacına ulaşmıştır” şeklinde konuştu. Yardımları alan çocuklar ise Sevginin Melekleri'ni çok sevdiklerini ve herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

“465 öğrenciye yeni giysi yardımında bulunuldu”

Kampanya kapsamında Taşanacak Mezrası İlköğretim Okulu'nda 11, Özalp Eğribelen Köyü İlköğretim Okulu'nda 12, Geziyurt İlköğretim Okulu'nda 18, Oğuldamı İlköğretim Okulu'nda 32, Çatak Reşan İlköğretim Okulu'nda 89, Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu'nda 40, Karpuzalan İlköğretim Okulu'nda 32, Van Atatürk Anadolu Lisesi'nde 60, Andaç İlköğretim ve Ortaokulu'nda 135 ve bireyselde 36 olmak üzere toplam 465 öğrenciye mağazalardan satın alınan yeni giysi yardımında bulunuldu.

Bakmadan Geçme