VANLI EMEKLİLER KONUT MÜJDESİ BEKLİYOR

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, emeklilerin Hükümetten konut müjdesi beklediklerini belirterek, 'Van'daki emeklilere üvey evlat muamelesi yapılıyor. Şuan 5 bine yakın emeklimiz TOKİ konutlarını bekliyor. Yaklaşık 5 buçuk yıldır biz bunun mücadelesini veriyoruz ama maalesef arpa boyu kadar ilerleme sağlayamadık' diye konuştu.

Burhan Ergin

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 67 şehirde 140 projeyle 50 bin konut yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 50 bin sosyal konut projesinin gerçekleştirileceği iller arasında Van'ın bulunmadığını söyleyen Tüm İşçi Emeklileri Derneği Van Şube Başkanı Naci Şahin, “Cumhurbaşkanımız Van ziyaretinde bu konuya değineceğine inanıyoruz. Van'daki emeklilerin ve dar gelirlilerin yüzünün gülmesi için TOKİ konutlarının seçim öncesi Van'a en az bin tane yapılacağı müjdesini duymak istiyoruz” dedi.

“Van'ımızda herhangi bir konut yapılamayacak”

TOKİ tarafından Van'da konut yapılmayacağını üzüntüyle öğrendiklerini kaydeden Şahin, “Vanlı emekliler olarak genel sorunlarımız ve ilimizin sorunları var. Bugüne kadar emekliler olarak bizim devletten istediklerimizin çoğu gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum tarafından açıklanan Türkiye genelinde 67 ilde yapılacak 50 bin konut müjdesinde maalesef Van'ın yer almadığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Halk Bankası ve Ziraat Bankası Van Şubelerinden, Ankara'da TOKİ Finansal Daire Başkanlığından gerekli bilgileri aldık. Van'da TOKİ konutlarının yapılmayacağını ifade ettiler” diye konuştu.

“Van'daki emeklilere üvey evlat muamelesi yapılıyor”

Geçmişte emeklilere TOKİ konutlarının yapılacağı vaadinde bulunan siyasilerin olduğunu söyleyen Şahin, “Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu emekli ve dar gelirli ailelere ucuz taksitle TOKİ konutlarının yapılacağı söylenmişti ama maalesef bu verilen vaat yerine getirilmedi. Van'da da hiçbir şekilde gündeme gelmedi. Şuanda Doğu ve Güneydoğu'nun bütün illerinde TOKİ'nin yapmış olduğu ucuz taksitli konutlar emeklilere tahsis edilmiş durumda fakat ilimizde ne yazık ki geçmiş dönemdeki siyasilerimizde dahil olmak üzere son dönemde yöneticilerimiz de sorunlarımıza maalesef herhangi bir çözüm getiremedi. Van'daki emeklilere üvey evlat muamelesi yapılıyor. Şuan 5 bine yakın emeklimiz TOKİ konutlarını bekliyor. Yaklaşık 5 buçuk yıldır biz bunun mücadelesini veriyoruz ama maalesef arpa boyu kadar ilerleme kaydedemedik” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanından müjde bekliyoruz”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler kapsamında Van'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde beklediklerini belirten Şahin, “Eski valimiz Murat Zorluoğlu'na da durumu arz ettik. Sağolsun kendileri bizi defterdar beye yönlendirdi. Defterdar beyde bu konuda elinden geleni yaptı. Biz Edremit Tapu Müdürlüğü ve Van Emlak Müdürlüğüyle görüşerek Van'da nereye TOKİ yapılabilir gibi çalışmalar gerçekleştirdik. Şuan bununla ilgili resmi yazılar elimizde mevcuttur. Edremit'te şuan TOKİ ve AFAD konutlarının yapılmış olduğu yerlerdeki boş arazilerin hepsi TOKİ'nin elindedir. Madem bu kadar boş arazi var, neden Van'da TOKİ konutları yapılmıyor? 50 bin konut kontenjanında Van'a neden üvey evlat muamelesi yapılıyor? Yetkililer bir an önce bu sorunu çözüme kavuşturmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Van ziyaretinde bu konuya değineceğine inanıyoruz. Burada feryad ederek, Van'daki emeklilerin ve dar gelirlilerin yüzünün gülmesi için TOKİ konutlarının seçim öncesi Van'a en az bin tane yapılacağı müjdesini duymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siyasiler sorunlarımızı çözmedi”

Emeklilerin büyük sorunlarının olduğunu belirten Şahin, “Emeklilerden kesilen katkı paylarının kaldırılmasını daha önce yetkililerden talep ettik fakat ne yazık ki bu konuda da bir çözüm sağlamadılar. Devletimiz emekliyi işi bitmiş bir vatandaş olarak lütfen görmesin. Çünkü herkes bir gün emekli olacak. Emekliler şuan çok büyük sorunlar yaşıyor. Emekliler şuan borç batağındadır. Emeklilerin maaşlarının yüzde yüzü kredi borçlarına gidiyor. Devletimiz emeklinin yanında olsun. Emeklilerin maaşlarında iyileştirme yapılabilir. Bugün bin 500 lira emekli maaşı alan vatandaş da var, 6 bin lira maaş alan emekli de var. Biz çok alanı değil, az alanın çok alana yaklaştırılmasını istiyoruz. Emekliler olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Biz sorunlarımızı Güçbirliği Platformu toplantılarında dile getirdik ama maalesef çözüm bulamadık. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı, şimdi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'ye de aynı sorunlarımızı anlattık fakat yine arpa boyu kadar yol alamadık. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Sorunlarımızın acilen çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme