Vanlı gençler sabah namazında buluştu

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Edremit, Süphan, Gevaş, Erciş ve Gürpınar Gençlik Merkezleri'ndeki gençler sabah namazında buluştu.

Vansesi Haber Merkezi


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Merkezleri aracılığıyla düzenlediği "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" projesi Van'da da uygulanıyor.

Bu kapsamda; Edremit, Gürpınar, Gevaş, Erciş ve Süphan ilçelerinde bulunan camilerde sabah namazı eda edildi.
Gürpınar Merkez Camii'nde sabah namazı vaktinde gerçekleşen programa, Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gürpınar İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Gençlik Merkezleri Şube müdürü Sunullah Erçek, Gürpınar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Vural İnal, Gençlik Merkezi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç söz konusu etkinliklerin önemine vurgu yaparak, "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor programını bir gün önce merkez Hüsrev Paşa Camii'nde, şimdi ise ise Gürpınarlı gençlerimiz ile yerine getirdik. İl müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren; Edremit, Süphan, Gevaş, Erciş ve Gürpınar Gençlik Merkezlerimizin koordinesinde sabah namazlarında gençlerimiz ile birlikte cami cemaatlerimiz ile saf tuttuk ve sabah namazımızı kıldık. Bu programlarımızın olduğu bütün camilerimizdeki gençlerimize ve cemaatimize yine gençlik merkezlerimizin organizasyon sabah kahvaltısı ikramlarımız sunulmaktadır. Bu programlardaki amacımız gençlerimizin camiye gelerek toplu halde cemaatle birlikte namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamaktır. Milli manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine daha faydalı olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.


Söz konusu program; İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun camideki geçler ile dua konulu sohbeti sonrası yapılan kahvaltı ile son buldu.iha

Bakmadan Geçme