Vanlı kayakçılar madalyalarla döndü

Türkiye Kayak Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde gerçekleştirilen 2.Biathlon Türkiye Şampiyonasına ilk defa katılım sağlayan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları İkincilik ve Üçüncülük madalyaları ile şampiyonayı tamamladılar.

Vansesi Haber Merkezi

Türkiye Kayak Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan ve Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 10 ilden toplamda 110 kadın ve erkek sporcunun dik ve eğimli parkurda tüfekleri ile hedefi vurmaya çalıştığı ve kıyasıya mücadelelerin sergilendiği, 2.Biathlon Türkiye Şampiyonasına Van'dan ilk defa bu yıl katılım sağlayan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Biathlon Milli Sporcularından Zilan Öztunç İkincilik, Nazlıcan Düzce ise üçüncülük madalyasının sahibi oldular.

Şampiyonada 2.5 kilometrelik kayaklı koşu ile parkuru tamamlayan, Vanlı sporcular yerde yatarak ve ayakta olmak üzere 4.5 kilogram ağırlığındaki yivli ile 22 kalibrelik ateşli tüfekle 5'er atış yaparak yarışmayı ikincilik ve üçüncülük madalyaları alarak tamamladılar.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde 110 sporcunun katılıyla gerçekleşen, 2.Biathlon Türkiye Şampiyonasını Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Kayak Federasyonu Hakem Heyeti ve birçok kayaksever izledi. Yarışma sonunda dereceye giren sporculara ise ödülleri Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yapılan ödül töreni sonunda konuşan Çanlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu yaptığı konuşmasında şöyle konuştu; “Türkiye Kayak Federasyonumuz tarafından ilçemizin ev sahipliğini yaptığı ve ülkemizin 10 ilinden 110 sporcumuzun katılımıyla gerçekleştirilen 2.Biathlon Türkiye Şampiyonasında dereceye girerek başarılar elde eden bütün sporcularımızı bir kez daha tebrik ediyor, sporcularımıza bundan sonra katılacakları yarışmalarda ise başarılar diliyoruz." Dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Milli Kayak Antrenörü Mehdi Tekçe ise yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Kayak Federasyonumuzun 2017 faaliyet programında yer alan ve 110 sporcumuzun katılımları ile gerçekleştirilen 2.Biathlon Türkiye Şampiyonasına bizlerde ilimizden ilk defa bu yıl 2 sporcumuz ile katılım sağladık. 10 ilden 110 sporcumuz 2.5 kilometrelik dik, eğimli ve zorlu parkurlarda hünerlerini sergileyerek birbirleriyle kıyasıya bir mücadele sergilediler. Biathlon Milli Sporcularımızdan Zilan Öztunç İkincilik, Nazlıcan Düzce ise şampiyonayı üçüncülük madalyası alarak tamamladı. Van'dan ilk defa katılımın sağlandığı ve ilimize ise ikincilik ve üçüncülük madalyası kazandıran sporcularımızın yarışma esnasındaki performansları federasyon yetkililerimiz tarafından da büyük ilgi ve beğeni ile izlendi. İlk defa katılarak ilimize ikincilik ve üçüncülük madalyaları kazandıran sporcularımız Zilan Öztunç'u ve Nazlıcan Düzce'yi bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine bundan sonraki yarışmalarında ise başarılar diliyorum. İlimiz adına bu yarışmalara katılmamızda emeği geçen başta il müdürlüğümüz olmak üzere bütün herkese şahsım ve sporcularım adına bir kez daha teşekkür ediyorum”

Bakmadan Geçme