Vanlı Masterler tek yürek oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkımlara yol açan depremlerin ardından Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da büyük bir yardım seferberliği başladı.

Rıdvan Can

Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber olurken, Van Masterler Derneği depreme duyarsız kalmayarak, kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı.

'DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ'

Bölgede yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirten, Van Masterler Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, 'Yaşanan deprem felaketi sonrasında yönetim kurulu olarak toplandık. Ne yapabiliriz konusunda istişarelerde bulunduk. Yaşadıkları deprem felaketinin ardından Van'a gelen depremzede vatandaşlarımıza yardım kampanyası başlatma kararı aldık. Üyelerimizin büyük destekleriyle kısa zamanda nakdi yardım toplayarak, ilk olarak belirlenen 10 depremzede vatandaşımızın evlerine misafir olduk ve acil ihtiyaç duyulan başta gıda olmak üzere, temizlik ve giyim ihtiyaçlarını karşıladık. Van Masterler Derneği olarak, desteklerimiz artarak devam edecek. Elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmaya hazırız. Kampanyamıza katkı sunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum' dedi.

Yılmaz, konuşmasının devamında 'Halen göçük altında olan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz' diye konuştu.

Bakmadan Geçme