VANLI SABA ÜNVAN MAÇINA ÇIKIYOR

Vanlı Kickboks Mesut Saba 30 Ocak (yarın) saat 22'de İstanbul'da yapılacak olan Efsaneler arenası turnuvasında İstanbull'u rakibi 75 kiloda İskender Erdoğan karşısında Van'ı temsil edecek.

Rıdvan Can

Daha önce Türkiye'yi temsil ettiği birçok şampiyonada önemli başarılara imza atan Vanlı Kickboks Mesut Saba, İstanbullu rakibi İskender Erdoğan, karşısında mücadele vereceğini ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti. Saba, rakibinin çok güçlü olduğunu, fakat buna rağmen hiç yılmadan mücadele edeceğini söyledi.

'Van'ımızı gururlandıracağız'

Vanlı Kickboks Mesut Saba, birçok uluslar arası turnuvada Türkiye'yi başarıyla temsil ettiğini yarın İstanbul'da yapılacak olan unvan maçında ise Van'ı temsil etmenin gururunu yaşayacağını belirtti. 'Bu maç bizim açımızdan çok önemli bir maç unvan maçını kazanan Türkiye'yi yurt dışında yapılacak uluslar arası galada temsil edecek bu kapsamda Türkiye'nin birçok ilinde sporcular bu arenada olmak istiyor buda bana nasip oldu. Çalışmalarımı büyük bir titizlikle sürdürdüm gece gündüz çalıştım inşallah Van'ımızı gururlandıracağım bu maça gidebilmemiz için yaklaşık 20-25 bin TL'ye ihtiyacımız vardı. Biz bunu temin edemedik. Bunu kendi imkânlarımızla bulmaya çalıştık ne Vanlı işadamlarımızdan nede farklı kurumlardan herhangi bir destek göremedik. Bu yüzden maçlara rakiplerimize nazaran çok daha olumsuz şartlarda hazırlanıyoruz. Ona rağmen biz bu kadar başarı elde edebiliyoruz. Daha iyi hazırlanabilirsek bence daha iyi şeyler yapabiliriz' dedi.

'Çıktığım 32 maçta 2 mağlubiyet, 30 galibiyetim var'

Aynı zamanda sporcuda yetiştirdiğini söyleyen Vanlı Kickboks Mesut Saba, '250 tane öğrencim var. Hepsi müsabık şekilde dövüşebilecek lisanslı sporculardır. Elimizden geldiğince ilimize, gençlerimize, çocuklarımıza katık sunmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar 32 tane profesyonel maça çıktım. Bu maçlarda 2 mağlubiyet, 30 galibiyetim var. Amatörde de Türkiye Süper Lig Şampiyonuyum. Profesyonelde Türkiye Kemer Şampiyonuyum. Kickboks çok eski bir tarihe dayanıyor. Kickboks Romalılar tarafından çıkarılmış bir dövüş sanatıdır. Eskiden gladyatörler vardı. Gladyatörler arenada kılıçlarla bunu yaparlardı. Tabi bunlar ölümle sonuçlandığı için zaman geçtikçe bunu daha modern hale getirmeye çalıştılar. Önce çıplak elle dövüşme, daha sonra boks çıktı, sonra diğer dövüş sanatları bugünlere Kickboks olarak geldi. Bizde bunu şuanda icra etmeye çalışıyoruz. Seyfi Acar, Servet Baş hocalarımla bir ekip halinde çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme