Vanlı tekvandocu Nur Tatar Askari sporu bıraktı: Mazlumun Ahı Çıkar

25 yaşındaki Dünya şampiyonu Van'ın gururu milli tekvandocu Nur Tatar Askari, 'Mazlumun ahı çıkar' mesajıyla sporu bıraktığını duyurdu.

25 yaşındaki Dünya şampiyonu Vanlı milli tekvandocu Nur Tatar Askari, aktif spor yaşamını sonlandırdı. Nur Tatar Askari sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yaşadığım sıkıntı ve problemlerden ötürü taekwondo hayatımı sonlandırdım. Hayallerim ve hedeflerimden ayıranlara da çok büyük ahdım var. Bilsinler ki mazlumun ahı çıkar" dedi.

Nur Tatar Askari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 yıldır tekvandoyla ilgilendiğini belirterek, "Türkiye adına yarıştığım, bu bayrak altında aldığım her başarı, döktüğüm her alın teri ve verdiğim tüm emeklerimin tam 20'nci yılı oldu. Bugüne kadar birçok problemle savaştık. Düştük, kalktık, büyüdük ama küçüldük. Ben elimden geleni fazlasıyla yaptığıma inanıyorum. Umuyorum Türkiye'ye taekwondoyu hem tanıtıp, hem de sevdirmişimdir. Yaşadığım sıkıntı ve problemlerden ötürü taekwondo hayatımı sonlandırdım. Herkese bugüne kadarki desteğinden ötürü çok teşekkür ederim. Yanımda olanlara, kazanmam için dua edenlere minnettarım. Herkes Allah'a emanet olsun. Hayallerim ve hedeflerimden ayıranlara da çok büyük ahdım var. Bilsinler ki mazlumun ahı çıkar" ifadelerini kullandı.

TEKVANDO FEDERASYONU: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, sporu bıraktığını açıklayan Nur Tatar Askari ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nur Tatar Askari'nin Türkiye için büyük başarılara imza atan olimpik bir sporcu olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sporu bıraktığına dair açıklamasını gördük. Biz, böylesine değerli bir sporcuyu her zaman aramızda görmek isteriz. Her sporcunun zaman zaman bazı sıkıntıları olabilir. Konuyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bilgi verdik ve gerekli istişareleri yapacağız. Nur Tatar'a her milli takımda olduğu gibi milli takımımızın kapısı kurallar dâhilinde sonuna kadar açıktır."

Kaynak: Evrensel

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme