Vanlı Üretici Firmalara Yeni Bir Fırsat

Devlet Malzeme Ofisi E-Satış üzerinden Van’da üretim yapan firmalardan ürün alınması için Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimi ile “Müşterim Kamu Olsun” bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

İlhan Siyahtaş

Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Devlet Malzeme Ofisi Van İrtibat Müdürlüğü'nün yerel firmalardan ürün alması için “Müşterim Kamu Olsun” bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Van'da üretim yapan firmaların Devlet Malzeme Ofisi E- Satış Müşteri kaydının oluşturulması ve kayıt işlemlerinin ardından DMO tarafından piyasadan alınacak malzemelerin Vanlı firmalardan da alınması istendi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıya Devlet Malzeme Ofisi Van Bürosu Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Vergi Dairesi temsilcisi, Kosgeb temsilcisi ve TSO Üyesi firmalar katıldı.

“Firmalarımıza ekonomik katkı sağlayacaktır”

Müşterim Kamu Olsun bilgilendirme toplantısının açılış konuşması yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “ Devlet Malzeme Ofisinin E- Satış kataloglarında Vanlı firmaların yer alması için ortak çalışma başlattık. DMO'nun ürünlerini Vanlı firmalardan da tedarik etmesi için toplantı gerçekleştiriyoruz. Toplantının Van'da üretim yapan firmalar için yarar getireceğine inanıyorum. Girişimimizden sonra üyemiz olan firmaların Devlet Malzeme Ofisi kataloglarında yer alarak ürünlerini teşhir etmeleri ekonomik anlamda firmalarımıza katkı sağlayacaktır.

“Çalışmalarımız son aşamaya geldi”

Devlet Malzeme Ofisi Van Bürosu Bilgi İşlem Daire Başkanı Selçuk Uğur, Ticaret ve Sanayi Odası girişimi ile devlet malzeme ofisi malzeme alımlarının Van'da üretim yapan firmalardan tedarik edilmesi için bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Genel Müdürlüğümüzün desteği ile Kobi kurum katalogu çalışması yapılmıştır. Çalışmamız kamu kurumlarının malzeme alımlarını tedarikin yerelde üretim yapan firmalardan alınması için yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmamız son aşamasına gelmiştir. Bu toplantıda katılımcı firmalarımızın devlet malzeme ofisi sitesine kayıt yaptırmaları ve tedarik edebileceğimiz ürünlerin Vanlı firmalardan alınması amaçlanmaktadır. Bu tür toplantıların amacı tedarik sayılarının artması daha çok çeşit ve kaliteli ürünlerin katalog sistemine dahil edilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

“Firmalarımız bir nevi reklamlarını yapacak”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ramazan Temizer ise, “ Üyelerimizin talepleri doğrultusunda Van'da üretilen ürünlerini kamu kurumlarına satışı ile ilgili bir takım çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalar doğrultusunda değişik sektörlerdeki firmalarımızın Devlet Malzeme Ofisi E-Satış şartnamelerine uygun kayıt yapmaları durumunda üretilen ürünler kamu kurumları tarafından alınacak. Devlet Malzeme Ofisinin belirlediği kriterlere göre web sayfalarına kayıt yaptıranlar bir nevi ürünlerini orada tanıtarak reklamlarını yapacaklar. Bu işlemler bittikten sonra Devlet Malzeme Ofisi bir ürün almak istediğinde Van üretim yapan firmaların ürünlerini DMO aracılığıyla alım yapılabilinecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından slay gösterisinin ardından bilgilendirme toplantısı soru cevap şeklinde devam etti.

Bakmadan Geçme