VANLI YAZARDAN MEHMETÇİĞE DESTEK

Altın kalem ödüllü Vanlı genç yazar Yiğit Caner Ertoşi ve oyuncu arkadaşı Alman Wilma Elles'tan Mehmetçiğe tam destek geldi. Ertoşi ve Elles birlikte yazdıkları Kül Tablası adlı kitaplarının gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacak.

Burhan Ergin

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK ve YPG'ye yönelik 9 Ekim Çarşamba günü başlatılan 'Barış Pınarı Harekâtı'nda 7'ıncı güne girerken Van'ın en kalabalık aşiretlerinden Ertoşi aşiretine mensup yazardan Mehmetçiğe anlamlı destek geldi.

Kitap geliri Mehmetçiğe

Ertoşi Aşireti mensubu Altın Kalem ödüllü yazar Yiğit Caner Ertoşi yaptığı paylaşım ile Barış Pınarı harekâtına dikkat çekti. Yiğit Caner Ertoşi'ye gönlünü kaptıran Wilma Elles ile birilikte çıkaracakları yeni kitabı Kül Tablası isimli eserinin gelirini “Mehmetçik Vakfına” bağışlayacaklarını açıkladılar.

2018 Altın Kalem ödüllerinin yanı sıra Türkiye Yazarlar Birliği “ Varoluş ve Radikal Kalem” ödülü, Mevlana Hakikat ve Tasavvuf ödülleri alan genç ve başarılı Vanlı yazar Yiğit Caner Ertoşi yaptığı paylaşımda ; “ Tüm ünlü arkadaşlarımı ve sanat camiasını duyarlılığa ve farkındalığa davet ediyorum” dedi.

Dualarımız onlarla

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde canlandırdığı Carpline karakteri ile Türkiye'de yıldızı parlayan, “Arka Sıradakiler” adlı dizinin ve “Çanakkale Çocukları” sinema filminde başarılı oyunculuğu ile dikkat çeken Alman Wilma Elles da, “Dualarımız onlarla. Şimdilik elimden gelen bu ve bağışta bulunmak. Dekont paylaşımını da yapacağım” diye konuştu.

“Van'a kahvaltıya geleceğiz”

Alman Wilma Elles ile olan arkadaşlığı hakkında konuşan Yiğit Caner Ertoşi,”Wilma gerçekten içi dışı bir insan. İnşallah ilerleyen günlerde onu Van'a kahvaltıya ve aile yemeğine davet edeceğiz. Gönüller güzel olduktan sonra her şey güzel olur şüphe yok güzel de olduğunu düşünüyorum” demişti.

Ertuş devletin yanında

Katıldığı toplantılarda devletin yanında yer aldıklarını belirten Ertoşi Aşireti reisi İskender Ertuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından külliyeye davet edilmiş aşiret kanaat önderliği için öncü kişi gösterilmişti.

Vanlı Yazar Yiğit Caner Ertoşi'nin Anne İtiraf Ediyorum, Ölülerle Röportaj, Kitap Perisi ve Kutup Ayısı adında 4 kitabı bulunuyor.

Yiğit Caner Ertoşi kimdir?

1990'da Van Başkale'de doğdu. ABD San Francisco Of Dominican Universtiy'de İngilizce bölümünü bitirdi. İstanbul Beykent Üniversitesi İç Mimarlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Ertoşi, ayrıca İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü açık öğretim öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir. Epistemoloji Felsefe Uzmanı. Genel Yayın Yönetmeni, Öykü, Gençlik, Roman, Çocuk Kitabı gibi eserlerin ve Anne İtiraf Ediyorum, Kitap Perisi, Garabet ve son kitabı Ölülerle Röportaj kitaplarının yazarı olan Ertoşi, 2018 Altın Kalem Ödülleri En İyi Biyografi Romanı ödülü, Mevlana Hakikat ve Tasavvuf ödüllerini kazandı.

Öte yandan Ölülerle Röportaj kitabı ve yazarı Ertoşi 2019 yılının Altın Kitap ve Altın Yazar ödüllerine aday gösterildi.
Bahçeşehir Üniversitesi'nde yapılan söyleşide ünlü tarihçi Prof. İlber Ortaylı genç yazar Ertoşi için; "Yeni bir yazar var dünyada. İlklerin kitaplarını yazıyor böyle gençleri görünce yeni nesil için henüz umut var onu görüyorum" diyerek övgüde bulunmuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme