Vanlılar Derneği, büyük tanıtıma hazırlanıyor

İzmir'de Van'ın tanıtımına yönelik başarılı çalışmalar yaparak Vanlıların gönlünde taht kuran Vanlılar Derneği önümüzdeki süreçte İzmir'de düzenlenecek fuarda Van'ın yöresel ünlerini tanıtılacak. Dernek Başkanı Ercan Turan yaptığı açıklamada 'Van'ımızın meşhur Van kahvaltısı, otlu peyniri, Van balığı, Keledoş gibi dünyaya mal olmuş yöresel ürünlerini İzmir'lilerle bir araya gelerek tanıtmayı planlıyoruz' dedi.

Burhan Ergin

İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sunan Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, “Çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. Vanlılar ve Van'a gönül veren dostlar arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyo ekonomik, kültürel düzeylerini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“İzmir'de Van'ımızı en güzel şekilde tanıtıyoruz”

İzmir'de Van'ın tanıtımına yönelik güzel çalışmalara imza attıklarını söyleyen Turan, “Vanlılar Derneği kurulduğu günden bu yana üyelerini, hemşerilerini ve Van dostlarını bir araya getirerek her türlü sosyal etkinlikler gerçekleştiriyoruz. İzmir'de tüm platformlarda Vanlıların adını duyurmaya devam ediyoruz. Son birkaç yılda yaşanan pandemi, depremler, doğal afetler ülkemiz ve üyelerimiz arasında büyük üzüntüler yarattı. Bu zor dönemlerde her zaman halkımızın yanında olmaya, yaralarını sarmaya çalıştık. Ülkemizdeki seçim sürecinde hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Gücümüzün farkındayız. Yeni dönemde yönetim kuruluyla bir araya gelerek önümüzdeki süreçte gerçekleşecek toplantımızda İzmir'de kent konseylerinde konfederasyon, federasyonlarda, sivil toplum örgütlerinde, yerel yönetimlerde temsilci olmak isteyen Vanlı hemşerilerimizi yerleştirerek, çalışmalarımızı başlatacağız. Etkinliklerimiz arasında kahvaltımız, geleneksel olarak her yıl kutladığımız 2 Nisan Dünya Vanlılar Günümüz, piknik, spor, konser gibi etkinlikler yaparak üyelerimiz arasında kaynaşmayı sağlayarak birlik beraberliğimizi ve dayanışmamızı pekiştirmek istiyoruz. Bizler güneşin çocukları 2000 km uzakta güzel şehrimizin güzelliklerini adetlerini geleneklerini kişisel duruşumuzu İzmir halkıyla paylaşarak entegre oluyoruz” dedi.

“Geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirereceğiz'

Turan açıklamalarının devamında “Zaman içerisinde Van'ımızın meşhur olan Van kahvaltısı, otlu peyniri, Van balığı, Keledoş gibi dünyaya mal olmuş yöresel yiyeceklerimizi İzmir'deki insanlarımızla bir araya gelerek tanıtmayı planlıyoruz. Bizler ne kadar Van'lıysak o kadar da İzmir'liyiz. Yönetimdeki kıymetli üyelerimiz başkan yardımcılarımız Nalan Ergin, Hakan Bayram Genel Sekreterimiz Zeynep Kanter saymanımız Arzu Sarı Muratoğlu ile geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirerek diğer derneklerle olan ilişkilerimizi daha da yüksek seviyeye çıkararak İzmir'de Van'ı en iyi şekilde temsil etmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımıza herkesi ortak ederek, imkanlarımızı herkesle paylaşarak İzmir'de ilimizin tanıtımına, kültürüne hizmet ediyoruz. İzmir'de ben değil biz olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Çalışmalarımız kesinlikle gönüllülüğe dayanıyor. Biz memleketimizi Van'ımızı seviyoruz. Her yerde de tanıtımını en güzel şekilde yapmaya çalışacağız. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Kapımız ve gönlümüz bütün dostlara açıktır. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde her zaman yanımızda yer alarak destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca Van'da elimiz, gözümüz ve sesimiz olan Vansesi Gazetesi'ne, imtiyaz sahibi Erdal Perihan'a ve gazetemizin çalışanı Burhan Ergin'e haberlerinden dolayı teşekkür eder, saygılar sunarız” ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme