VANLILAR İFTAR SONRASI KAN BAĞIŞLADI

İpekyolu Cevdetpaşa Mahallesi sakinleri koronavirüs salgını önlemleri ve ramazan ayı nedeniyle kan stokları tükenen Türk Kızılay'ına kan bağışında bulundular.

Burhan Ergin

Cevdetpaşa Mahallesi sakinleri, mahalleye gelen gezici kan toplama aracına iftar sonrası giderek kan bağışında bulundu. Vatandaşlar herkesi kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılay'ının kan bağışı çağrısına Cevdetpaşa Mahallesi sakinleri de duyarsız kalmadı. Mahalle Muhtarı Yılmaz Koçak'ın mahalle sakinlerine yaptığı çağrı sonrası vatandaşlar kan bağışında bulundular. Kan bağışına gösterilen ilgi nedeniyle gezici kan aracı önünde uzun kuyruklar oluştu. Akşam saat 20.00'da Selçuklu Sokak'ta başlayan kan bağışı gece geç saatlere kadar devam etti.

Ramazan ayı ve koronavirüs önlemleri nedeniyle sokağa çıkan vatandaş sayısının azalmasından dolayı kan bağışında ciddi bir düşüş yaşanması üzerine Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık kan bağışı çağrısında bulunmuştu. Kan bağışı çağrısına Van'da çeşitli kesimlerden destek gelmeye devam ediyor. Cevdetpaşa Mahallesi sakinleri kan bağışında bulunarak çağrıya destek verdi.

“Cevdetpaşa Mahallesi sakinleri örnek davranış sergiledi”

Kan bağışında bulunan ve gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Cevdetpaşa Mahallesi Muhtarı Yılmaz Koçak, “ Hepimizin bir gün bir şekilde kan ihtiyacı oluyor. Kan vermek hayat kurtarır. Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlarımız ‘Evde kal' çağrısına uyarak izolasyona dikkat ediyorlar. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan ve dışarıya çıkamayan insanlarımız kan bağışında bulunamıyorlar. Bu nedenlerden dolayı kan ihtiyacımızı karşılayan Kızılay'ın stoklarındaki kan miktarı azalmış durumda.. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın çağrısı üzerine bizde mahallemizde duyuru yaptık. Kıymetli Cevdetpaşa Mahallesi sakinleri her zaman olduğu gibi örnek davranış sergiledi. Vatandaşlarımız iftarlarını açtıktan sonra sosyal mesafeye, temasa özen göstererek kadın erkek demeden sıraya girerek kan bağışında bulundular. Dünyanın ve ülkemizin koronavirüsle mücadele ettiği bu günlerde yapılan kan bağışı çok daha anlamlıdır. Kızılay yetkililerine ve bağışta bulunan değerli mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum " dedi.

"Kan bağışında bulunun "

Cevdetpaşa mahalle halkının kan bağışına gösterdiği ilgiye teşekkür eden Kızılay Van Kan Merkezi Müdürü Sinan Karakuş ,"Kızılay kan stoklarında düşüş meydana gelmiştir. Bizde ekiplerimizle kan toplamaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Caddesi'nde kan toplama aracımız sürekli durmaktadır. Çeşitli kuruluşlar ve vatandaşlarımız kan başında bulunuyorlar. Kentimizin merkez mahallelerinden Cevdetpaşa halkı bugün iftar sonrası kan bağışına destek verdi. Vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığa ve mahalle muhtarımız Yılmaz Koçak'a teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme