Vanlılar sahillere akın etti

Havaların ısınması, aşırı sıcaklıkların bastırması vatandaşları sahillere yönlendirdi. Güzel vakit geçirmek isteyen Vanlılar hafta sonu Van Gölü sahillerine ve mesire alanlarına akın etti.

Van'da havaların ısınmasıyla vatandaşlar soluğu sahiller, piknik ve mesire alanlarında aldı. Yazın sahillere akın eden vatandaşlar, piknik yapmanın yanı sıra, göle girerek serinledi. Kimi vatandaşlar Edremit, Gevaş ilçelerini tercih ederken, bazı vatandaşlar ise Erciş yolu üzerindeki Mollakasım, Ayanıs ve Amik bölgelerini tercih etti.

VATANDAŞLAR İŞGİRT SAHİLİNİ TERCİH EDİYOR

Gevaş ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesinde bulunan İşkirt piknik alanı son yıllarda olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Sahile sıfır olan mahallenin ilgi görmesinin en büyük etkenlerinden biri ağaçlık, gölge serin ortamının olması ayrı bir güzellik. Vatandaşlar, İşgirt'te piknik yaparak, gölde yüzmenin keyfini çıkarıyor. Hafta sonu İşgirt bölgesinde ailesiyle birlikte piknik yapan vatandaşlar "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ailece Gevaş'ın bu şirin ve tatlı köyünü tercih ediyoruz. Burası oldukça güzel. Özellikle sabah erkenden geliyoruz ve piknik yapıyoruz. Farklı tür ve meyve ağaçlarının bulunduğu bu bölge çok güzel. Aileler için burası çok güzel. Ailece oturabileceğiniz çok güzel yerler var. Mollakasım, Amik ve Ayanıs tarafı da güzel fakat oralarda gölgelik alanlar çok az. Bundan dolayı ailece burayı tercih ediyoruz. Van Gölü sahillerinde özellikle lavabo ve duş gibi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunların da giderilmesi gerekiyor. Mevcut lavaboların da temiz tutulması gerekiyor. İşgirt'te bayanların da yüzebileceği alanların olması da ayrı bir güzel. Bundan dolayı burayı özellikle tercih ediyoruz" diye konuştular.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ DOLUP TAŞIYOR

Van'ın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Mollakasım'daki Mavi Bayraklı Halk Plajı hafta sonu dolup taştı. Vatandaşların birçoğu sabahın erken saatlerinde söz konusu plajda yer bulmak için adeta yarıştı. Birçok kişi ise, burada yer bulamadığı için Ayanıs ve Amik bölgelerine gitti. Mavi Bayraklı Plajda piknik yapıp, denizin keyfini çıkaranlar mutluluklarını dile getirerek, "Son yıllarda böylesi plajların yapılması bizleri mutlu etti. Hemen yan tarafta ikinci plaj yapılıyor. Umarız ikinci plajda en kısa sürede yapılır ve vatandaşlar böylesi güzel plajlarda tatil yapmanın keyfini çıkarır. Bizler de bu tür plajlardaki eksikliklerin biran önce giderilmesini istiyoruz. Su kesintilerinin yaşanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yine lavaboların temiz olmasını bekliyoruz. Şezlongların vatandaşlar tarafından doğru kullanılması gerekiyor. Baktığımız zaman çevrede kavun, karpuz kabukları, mangal kömürlerine rastlamak mümkün. Burayı kullanan vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekiyor. Çünkü burayı yine onlar kullanacak. Bir kez daha buraya geleceksiniz. Lütfen Van Gölü'ne hep birlikte sahip çıkalım" ifadelerini kullandılar.

“ÇEVREYİ TEMİZ TUTALIM”

Öte yandan bazı vatandaşların çöplerini gelişi güzel yerlere attığını ve çevreyi kirlettiğini belirten duyarlı vatandaşlar, herkesi çevreyi korumaya davet etti. Çöplerin çöp kutularına atılmasını vurgulayan vatandaşlar, piknikçilerin yanlarında çöp poşetleri getirmesi gerektiğini ve çöplerini toplayarak buralardan ayrılmasını ifade ettiler. Akşam saatlerinde piknik dönüşü, çok yoğun bir trafik yaşanıyor. Bazı sürücülerin yoğunluğa rağmen hızlı araç kullanması, başka sürücüler tarafından tepkiyle karşılanıyor. EVREN DOĞRUER

Bakmadan Geçme