Vanlılar sandıkta mesaj verdi

Çıkan sonuçlar zafer de hezimet de değil. Sonuçlara kimse mazeret üretmesin. 'Biz nerede hata yaptık' deme erdemini göstersin.

Dün 5 yıl süreyle ilimizi, ilçelerimizi yönetecek, geleceğe taşıyacak belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlar belirlendi. Türkiye iradesini sandığa yansıttı. Seçimin belirleyicisi ekonomi olmuştur. Vatandaşların sandıkta çıkan iradesine herkes saygı göstermek zorundadır.

Genel olarak…

Cumhur İttifakı ve AK Parti Doğu ve Güneydoğu orta Anadolu illerinde kazanmış, Ege, Akdeniz de oy kaybına uğramıştır. AK Parti Doğu ve Güneydoğu illerinde oylarını artırmakla kalmamış Şırnak, Ağrı, Muş, Bitlis gibi şehirlerde belediye başkanlıklarını da almıştır. Millet İttifakı büyük başarı elde etmiştir.

HDP'nin Cumhur İttifakı diğer bir deyişle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaybetmesine odakladığı yerel seçim kampanyası esas itibariyle amacına ulaşmamıştır. Desteklediği Millet İttifakı Batı da kazanırken HDP Doğu ve Güneydoğu'da kaybetmiştir. HDP'nin etnik merkezli siyasetini yeni dönemde gözden geçireceği kanısındayım.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme