VANLILAR ZEVE'DE BULUŞACAK

Vanlılar, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle 7 köy halkından 2 bin 500 Müslüman'ın katledildiği Zeve Şehitliği'nde biraraya gelecek. 1 Nisan Pazar günü Saat 12.00'da gerçekleştirilecek,'Vefa Buluşması'na tüm Vanlılar davet edildi.

Evren Doğruer

Sosyal medyada Kadirşinas Vanlılar Grubunda bir araya gelen Vanlılar anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Vefalı kadirşinas Vanlılar 1 Nisan Pazar günü saat 12.00'da Ermeniler tarafından katledilen 2 bin 500 Müslüman Vanlıyı Zeve Şehitliğinde dualarla anacak. Grup yöneticileri anma programına tüm Vanlıları davet etti.

2 Nisan Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle Kadirşinas Vanlılar Grubu tarafından düzenlenecek anma programına katılmak isteyen Vanlılar için Hz. Ömer Camii önünden saat 11.00'da ücretsiz otobüs kaldırılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı ve Dünya Vanlılar Gününde yüzümüzü yakin tarihimize döneceğiz. Ecdadımızı dualarla saygıyla minnetle anarak hafızalarımızı tazeleyeceğiz. 1 Nisan Pazar günü bütün vatandaşlarımızı Zeve Şehitliği'nde Vefa Buluşmasına bekliyoruz. Gelin hep birlikte tarihi günde atalarımızı anarak, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha tüm dünyaya gösterelim" denildi.

ZEVE

1915-1918 yılları arasında Van şehri yakılıp yıkılarak, harabe bir görünüm kazandı. Van'ın Rus işgali sırasında, Zeve şehitliğinin bulunduğu bölgede toplanan 7 köyden yaklaşık 2 bin 500 kişi Ermeni komitacılar tarafından katledildi. Şehitler beldesi Zeve, Vanlılar tarafından tarihsel ve coğrafi benzerliği nedeniyle Küçük Çanakkale olarak da adlandırılmaktadır.

Bakmadan Geçme