Vanlılardan batı illerine nispet

Türkiye'nin büyük bölümü soğuk ve karlı havanın etkisi altında yaşarken, yılın 300 günü güneş gören Van'da, Vanlılar güneşli günün keyfini çıkardı.

Hacı Yılmaz

Özellikle İstanbul, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Edirne illerinin yanı sıra birçok ilde yoğun kar yağışı hayatı felce uğratırken Van'da vatandaşlar güneş gören yerlere ve parklara akın ederek güneşli günün keyfini çıkardılar.

Türkiye güneş enerjisi yatırım haritasında, Konya'nın ardından 77 megavatla ikinci sırada yer alan yılın 300 günü güneş gören Van'da kış mevsimine rağmen eksik olmayan güneşli havayı değerlendiren Vanlılar çay bahçelerinde ve parklarda bir araya gelerek günün keyfini yaşadılar. Başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgesinde günlerdir etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Van'da güneşli havada çay ve sohbet keyfi yaşayan vatandaşlar batı illerine adeta nispet ettiler.

İstanbul'dan kar manzaralı fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken Van'dan güneşli fotoğraf manzaraları paylaşılıyor.

Van'da güneşli havanın keyfini çıkardıklarını belirten Vanlılar, Batı illerinde yaşayan kardeşlerinin kar yağışıyla zor günler geçirmekte oldukları aşırı soğuklarda kendilerine dikkat etmeleri, kış koşullarına göre önlem almalarını ve bir an önce normal yaşam koşullarına dönmeleri temennisinde bulundular.

Bakmadan Geçme